Recent Posts

Danas oblačno i hladnije, od četiri do osam stepeni C

Danas oblačno i hladnije, od četiri do osam stepeni C

U regionu Balkana će danas biti pretežno oblačno i malo hladnije vrijeme, sa slabom kišom u BiH i ponegdje u ostalim krajevima, saopštio je FHMZ…

ISTANBUL– objavljeno u kategoriji “ Putovanja- Vijesti- Region- Magazin” 11. 01. 2018. 11: 18… Danas oblačno i hladnije, od četiri do osam stepeni C

Jutarnje temperature zraka kretat će se između 3 °C i 9 °C u Bosni, a u Hercegovini od 8 °C do 12 °C. Maksimalne dnevne temperature zraka u Bosni imat će vrijednosti od 9 °C do 14 °C, a u Hercegovini od 12 °C do 16 °C. Za dane vikenda prema sinoptičkim kartama doći će do pada temperature zraka. U jutarnjim satima u Bosni je moguća i pojava slabog mraza. U periodu od (15.01. – 22.01.) prognozira se nestabilno vrijeme sa kišom u većem dijelu zemlje. Snijeg i susnježica su mogući u centralnim i zapadnim područjima zemlje, kao i na planinama. Temperature zraka bit će nešto iznad prosjeka. Maksimalne temperature zraka kretat će se između 3 °C i 10 °C.
 
Biometeorološka prognoza
 
četvrtak,11.01.2018.
Tmurno vrijeme sa padavinama, izraženijim u južnim i jugozapadnim područjima uzrokuje nepovoljne biometeorološke prilike, što će uzrokovati pojačane tegobe, osobito kod reumatičara i osoba sa kardiovaskularnim problemima. Izvjesno olakšanje nastupit će okretanjem vjetra na sjeveroistočni, i postupni pad temperatura zraka, koje će i dalje biti iznad prosjeka, ali primjerenije ovom dijelu godine.
Stanje na putevima
 
U većem dijelu BiH ovoga jutra saobraća se po vlažnom ili mokrom kolovozu, a na brojnim dionicama učestali su odroni. Zbog magle ili niske oblačnosti vidljivost je smanjena na putevima u kotlinama i uz riječne tokove, kao i ponegdje u višim predjelima. Izdvajamo pojedine dionice uz rijeke: Savu, Lašvu i Bosnu, kao i područje Rostova (M-16.4 Novi Travnik-Bugojno), gdje je vidljivost smanjena na 50 metara. Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net