Recent Posts

ZIMA SE PREDOMISLILA: Prognoza vremena za nekoliko narednih dana

ZIMA SE PREDOMISLILA: Prognoza vremena za nekoliko narednih dana

Upak danas nas očekuje pretežno oblačno vrijeme…

SARAJEVO– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region- Putovanja. Magazin” 10. 01. 2018. 08: 18… ZIMA SE PREDOMISLILA: Prognoza vremena za nekoliko narednih dana

Prijepodne se kiša očekuje u Krajini, na zapadu Bosne i ponegdje u Hercegovini. Poslijepodne ili u večernjim satima padavina će biti u većini područja, osim u Krajini. Očekivana količina padavina u toku 24 h: u Krajini i lokalno na zapadu Bosne od 20 do 40, ponegdje i do 50 litara po četvornome metru. Jutarnje temperature od 3 do 9, na jugu do 12, a dnevne od 7 do 13, na jugu do 15 °C.

Sutra oblačno vrijeme s kišom povremeno. Na planinama slab snijeg. Jutarnje temperature od 0 do 6, na jugu do 11, a dnevne od 4 do 9, na jugu do 13 °C.

U petak u Bosni pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini umjereno do pretežno oblačno. U Bosni ponegdje sa slabom kišom, a na planinama slab snijeg. Tokom dana ponegdje u Krajini je moguća i susnježica. Jutarnje temperature od 0 do 6, na jugu do 9, a dnevne od 2 do 8, na jugu do 14 °C.

U subotu u Bosni pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost. Jutarnje temperature od -1 do 4, na jugu do 7, a dnevne od 2 do 8, na jugu do 13 °C.

U periodu od 09.01. do 22.01.: Bosna i Hercegovina do kraja sedmice bit će pod uticajem tople zračne mase sa sjevera Afrike, koja će uslovljavat pretežno oblačno i nadprosječno toplo vrijeme. Od srijede (10.01.) na jugu i jugozapadu zemlje prognozira se slaba kiša. U petak (12.01.) kiša je moguća u centralnim i sjevernim područjima zemlje. Jutarnje temperature zraka kretat će se između 3 °C i 9 °C u Bosni, a u Hercegovini od 8 °C do 12 °C. Maksimalne dnevne temperature zraka u Bosni imat će vrijednosti od 9 °C do 14 °C, a u Hercegovini od 12 °C do 16 °C. Za dane vikenda prema sinoptičkim kartama doći će do pada temperature zraka. U jutarnjim satima u Bosni je moguća i pojava slabog mraza. U periodu od (15.01. – 22.01.) prognozira se nestabilno vrijeme sa kišom u većem dijelu zemlje. Snijeg i susnježica su mogući u centralnim i zapadnim područjima zemlje, kao i na planinama. Temperature zraka bit će nešto iznad prosjeka. Maksimalne temperature zraka kretat će se između 3 °C i 10 °C.
 
Biometeorološka prognoza
 
srijeda,10.01.2018.
Ciklonska aktivnost iznad naše zemlje, negativno će djelovati na raspoloženje većine populacije. Hronični bolesnici i meteoropati imat će izraženije tegobe vezane za njihove bolesti.

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net