Recent Posts

TUGA U SARAJEVU: Aldin i Irhan ukopani jedan do drugog u groblju VLAKOVO

TUGA U SARAJEVU: Aldin i Irhan ukopani jedan do drugog u groblju VLAKOVO

Na Gradskom groblju Vlakovo danas je više od hiljadu ljudi klanjalo dženazu Aldinu Muliću, 28-godišnjaku iz Sarajeva koji se utopio nakon što je u noći sa 12. na 13. decembra upao u nabujalu Miljacku u sarajevskom naselju Dolac Malta.

SARAJEVO– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Crna Hronika- Region- Magazin” 10. 01. 2018. 15: 48…  TUGA U SARAJEVU: Aldin i Irhan ukopani jedan do drugog u groblju VLAKOVO

U tužnoj povorci mnogobrojnih članova porodice, prijatelja i poznanika do mezara u koji je spušteno tijelo Mulića mogli su se samo čuti jecaji i teški uzdasi.

Plač i jecaji sz presjecali TIŠINU: Mladići koji su se ZAJEDNO UTOPILI ukopani su jedan pored drugog….

Neutešni najbliži članovi porodice, prijatelji, komšije, poznanici, brojne Sarajlije prisustvovali su dženazi tragično nastradalom Aldinu Muliću.

Ukopan je Aldin Mulić na istom groblju gdje i Irhan Fočo (24) s kojim se zajedno utopio nakon što su upali u nabujalu Miljacku 13. decembra prošle godine na Dolac- Malti.

Fočino beživotno telo pronađeno je 14. decembra u reci Bosni, u visočkom naselju Čekrekčije, dok je telo Aldina Mulića, tek nakon 28 dana, u ponedeljak izvučeno iz ušća Miljacke u Bosnu, pisali su tokom cjelog nesretnog utapanja dva mladića iz sarajeva, reporteri regionalnog portala iBalkan.net..,

“TO JE STO ODSTO MOJ BRAT, STOJIM PORED NJEGOVO TELA” bile su riječi brat Armin Mulića, nakon skoro mjesec dana velike potrage kada je pronađen mladić koji je upao u nabujalu Miljacku

Suze prilikom spuštanja tabuta u mezar niko nije mogao zadržati, a Mulića je u mezar spustio njegov brat Armin. Tabut, koji se do mezara obično prevozi kombijem, ovaj put su na rukama prenijeli prisutni rodbina i prijatelji.

Mulić je ukopan odmah pored Irhana Foče Naneta, konobara koji je skočio u Miljacku kako bi ga pokušao spasiti.

Međutim, obojicu je odnijela podivljala rijeka. Fočino tijelo je pronađeno dan kasnije u Visokom, dok je Mulić pronađen tek 28. dan potrage za njim.

Za Mulićem je bila organizovana opsežna potraga u kojoj je učestvovalo više stotina spasilaca, među kojima su bili i policajci, pripadnici Federalne i civilnih zaštita KS i ZDK, vatrogasnih i gorskih službi spasavanja, dobrovoljaca.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net