Recent Posts

ČUDNO ČUDO: Ministar državne uprave: Krajnje je vrijeme da Amfilohije bude kažnjen

ČUDNO ČUDO: Ministar državne uprave: Krajnje je vrijeme da Amfilohije bude kažnjen

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Srbije Branko Ružić ocijenio je danas da je “krajnje vrijeme” da Sinod Srpske pravoslavne crkve (SPC) izrekne sankcije mitropolitu crnogorsko- primorskom Amfilohiju zbog izjave u kojoj je izrazio bojazan da politika predsjednika Srbije Aleksandra Vučića vodi “izdaji Kosova i Srbije”…

BEOGRAD– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Crna Hronika- Region- Magazin” 10. 01. 2018. 16: 28…ČUDNO ČUDO:  Ministar državne uprave: Krajnje je vrijeme da Amfilohije bude kažnjen…

Ružić je za RTS rekao da je mitropolit tom izjavom pokazao neodgovoran odnos prema “državnom interesu”.
Dovoljno je ono što je patrijarh Irinej juče rekao o ulozi predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u borbi za naše nacionalne interese. Ako postoje sankcije na Sinodu SPC, mislim da je došlo krajnje vrijeme da Amfilohije bude sankcionisan“, rekao je Ružić.
Mitropolit crnogorski- primorski Srpske pravoslavne crkve Amfilohije prije nekoliko dana izrazio je bojazan da politika Vučića vodi “izdaji Srbije i Kosova”.
S Vučićem nisam imao nikakav sukob. On je prvi predsnednik Srbije koji je bio na Saboru. Sada se bojim da njegova politika vodi izdaji Srbije i Kosova i da se zato promijenio“, kazao je Amfilohije u intervjuu hercegnovskoj televiziji TV Novi.
Mitropolit SPC je saopštio da je “Apel za odbranu Kosova i Metohije”, a čiji je on jedan od potpisnika, napisan “zbog nepoverenja i kombinacija koje se prave”.
Sadržaj apela je podsjetnik za one koje je sada dopala prilika da vladaju Srbijom da se ne odreknu sebe. Već od 1998. i 1999, vremena bombardovanja, zna se kakav je stav tih koji su naši glavni prijatelji, američkog NATO pakta i Amerike, i prema Crnoj Gori i prema Srbiji… Uspjeli su od vlasti u Crnoj Gori da dobiju da se ona odrekne izvorne Crne Gore. To sada traže i od Srbije i Vučića. I kako je, nažalost, krenuo Vučić sa svojim kombinacijama, to nepoverenje koje vlada uslovilo je apel“, objasnio je Amfilohije.
Na pitanje kako gleda na Vučićev potez da se o Kosovu konsultuje sa intelektualcima, Amfilohije je odgovorio da smatra da predsjednik Srbije želi da smanji svoju odgovornost.
Izvor Agencije

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net