Recent Posts

Uhapšeno 200 osoba iz podzemlja, zaplijena 50 miliona eura

Uhapšeno 200 osoba iz podzemlja, zaplijena 50 miliona eura

Približno 200 pripadnika italijanskih najzloglasnijih mafijaških grupa uhapšeno je u operaciji u Italiji i Njemačkoj, saopćila je policija u utorak….

RIM, BERLIN– objavljeno u kategoriji “Crna Hronika- Vijesti- Evropa- Magazin” 09. 02. 2018. 11: 42- Uhapšeno 200 osoba iz podzemlja, zaplijena 50 miliona eura

U samom priopćenju karabinjera navodi se da je u operaciji razbijen veliki klan kalabrijske ‘Ndranghete…

Policija je priopćila da su tu operaciju proveli zajedno s njemačkom policijom.

U saopćenju italijanskih karabinjera navodi se da je u operaciji razbijen veliki klan grupe organiziranog kriminala ‘Ndrangheta, sa sjedištem u južnoj regiji Kalabrija. Karabinjeri navode da je operacije izvedena u saradnji s njemačkom policijom.

Saopćili su da su se klanovi porodica Farao i Masrincola infiltrirali u poslovne aktivnosti u obje zemlje, posebno one u vezi s proizvodnjom vina, hrane, odvozom smeća i pogrebnim preduzećima.

Brojni javni zvaničnici osumnjičeni su za korupciju, navodi se u saopćenju, ne konkretizujući da li su oni iz Italije ili iz obje zemlje. U operacijama je zaplijenjeno pedesetak miliona eura mafijaških sredstava.

Detalji operacije bit će objavljeni na konferenciiji za novinare tokom dana u južnom gradu Catanzaro, iz koga su antimafijaški tužioci pokrenuli istragu, prenosi Reuters.

Također navodi da su se klanovi obitelji Farao i Marincola infiltrirali u poslove u obje zemlje, posebice one povezane s vinom, hranom, sakupljanjem otprada i pogrebnim uslugama.

Niz javnih dužnosnika osumnjičen je za korupciju, navodi se u priopćenju, ali se ne precizira jesu li oni u Italiji ili u obje zemlje.

Zaplijenjeno je oko 50 milijuna eura imovine.

http://Izvor: Agencije

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net