Recent Posts

Na Balkanu idilično zimsko proljeće, toplo do 15 stepeni C

Na Balkanu idilično zimsko proljeće, toplo do 15 stepeni C

Na Balkanu će ujutru biti kratkotrajne magle po kotlinama, a u toku dana će u većem dijelu regiona biti umjereno oblačno, suho i toplo…

SARAJEVO– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Putovanja- Region- Magazin” 09. 02. 2018. 05: 42- Na Balkanu idilično zimsko proljeće, toplo do 15 stepeni C

Idilično vrijeme će biti svuda osim u Krajini gdje će padati slaba kiša, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod Bosne i Hercegovine u Sarajevu.

Puhaće slab i umjeren vjetar, u košavskom području i jak, a u južnom dijelu BiH u Hercegovini uz povremeno olujne snage.

Najniža temperatura će biti od minus jedan do osam stepeni C, najviša od sedam na istoku do 14 stepeni na zapadu Balkana.

utorak,09.01.2018.
Zbog nepovoljnih biometeoroloških prilika mnogi će se žaliti na tegobe sa snom, a danju umor, slabost, glavobolju. Kod hroničnih bolesnika ovakve vremenske prilike uzrokovat će povećanje tegoba vezanih uz njihove bolesti. 

U Sarajevu će biti umjereno oblačno, suho i vhetrovito, uz umheren i jak jugoistočni vhetar.

Najniža temperatura će biti oko osam, a najviša dnevna 12 stepen Ci.

Narednih dana će biti pretežno oblačno i hladnije, u pojedinim područima i vjetrovito. U srijedu i četvrtak će u većem dijelu biti suho, a u Bosanskoj Krajini će padati slaba kiša.

U petak i za dane vikenda (12.01. – 15.01.) prognozira se nestabilno vrijeme sa kišom u većem dijelu zemlje. Pred kraj prognoziranog perioda snijeg je moguć u zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne. Maksimalne temperature zraka kretat će se između 6 °C i 11°C.

Od petka do ponedeljka ponegdje će padati slaba kiša, u subotu i nedelju i kratkotrajna susnežica, a u Hercegovini i na planinama snijeg. Od utorka će biti toplije, povremeno sa slabom kišom.

Biometeorološke prilike neće pogodovati osobama s kardiovaskularnim tegobama i drugim hroničnim bolesnicima. Od meteoropatskih reakcija mogući su problemi sa snom, glavobolja i razdražljivost.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net