Recent Posts

HARIKA Ozonska rupa iznad Antarktike najmanja od 1988.

HARIKA Ozonska rupa iznad Antarktike najmanja od 1988.

Ozonska rupa je najmanja u posljednjih 30 godina… Naučnici i znanstvenici tvrde kako njihove satelitske snimke prvi put dokazuju da se smanjuje koncentracija klora koji razara ozonski omotač…

ISTANBUL: objavljeno u kategoriji “Tehnologija- Vijesti- Globus – Magazin” 09. 02. 2018. 00: 12. HARIKA Ozonska rupa iznad Antarktike najmanja od 1988.

Novo NASA-ini istraživanje pokazalo je kako je rupa iznad Antarktike najmanja u zadnjih 30 godina, odnosno od 1988. godine. To se događa uslijed smanjenja koncentracije klora koji razara ozonski omotač. Svijet je izgleda otvorio oči i napokon počeo djelovati zajedno na očuvanju planeta. Tehnologije za naseljavanje drugih svjetova nemamo, pa je valjda postalo jasno da moramo čuvati našu Zemlju. Ozonski omotač se oporavlja, javljaju znanstvenici, a sve zahvaljujući preventivnom djelovanju od 80-ih godina. 2017. rupa je bila velika 20 milijuna metara kvadratnih, što je 26 milijuna manje od prosjeka. Iznad Antarktike se, naime svakog rujna otvori rupa

Ozonske rupe malo su se povukle s naslovnica, ustupivši mjesto ostalih katastrofalnim posljedicama ljudskog nemara, no ovu vijest vrijedi objaviti kako bi se pokazalo da se zajedničkim snagama ipak nešto može.

Naime, najnovije istraživanje koje je provela NASA jasno je potvrdilo da se svijet može ujediniti u sprječavanju ekoloških katastrofa i ispraviti pogreške.

Ozonska rupa iznad Antarktike pokazuje znakove oporavka. Znanstvenici tvrde kako njihove satelitske snimke prvi put dokazuju da se smanjuje koncentracija klora koji razara ozonski omotač, a tu pozitivnu promjenu izravno povezuju s preventivnim djelovanjem čovječanstva, započetim još 80-ih godina prošlog stoljeća.

Ozonski omotač iznad Antarktike otvori se svakog rujna, a rupa je 2017. bila veličine 20 milijuna m2, što je ispod prosjeka od 26 milijuna m2. Također, to je najmanja površina ozonske rupe od 1988. godine.

Znači, možda ipak ima vremena za nas…

http://Izvor. agencija

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net