Recent Posts

DO POBJEDE NA KRILIMA SVOJE PUBLIKE

SPORT VIJESTI –Profi boks revija u dvorani Pendik :Mersid Hadžić alijas Marcel Hassler ostvario osmi uzastopni trijum u profi ringu

DO POBJEDE NA KRILIMA SVOJE PUBLIKE

Zapitali smo se nekoliko puta tokom trajanja spektakularne profi bokserske revije u novopazarskoj dvorani Pendik ko je sjajni bokser u velter kategoriji imena Marsel Hasler.Momak je boksovao sigurno, tehnički dotjerano, dominirao iako se vidjelo da je dosta mladji od svog protivnikai kojega je razornim serijama raznovrsnih , iskusnog Miloša Janjanina, u hal savio i poslije nekoliko takvih akcija podigao na noge gledaoce u punoj dvorani Pendik kada je publika počela da skandira njegovo ime- Mersid. To su trenuci kada se Marsel za našu dušu pretopio u Mersid. U Pendiku je bilo i dosta njegovih rodjaka pa smo o momku o kojem se mnogo više zna u svijetu profesionalnog boksa u Njemačkoj nego kod nas potražili dodatne informacije.

Dok je on u ringu patio Janjanina rodom Prijedorčanina, doznali smo da je on zapravo Mersid Hadžić, da je 1993. godine rodjen u Novom Pazaru i da od 2005. godine živi u Njemačkoj. To je nekako i vrijeme kada počinje da se interesuje za boks i započinje treninge u sportskom klubu Hagen Hespe gdje vrlo brzo pokazuje izueztan talenat te osvaja titule šampiona okruga,vestfalijskog i državnog šampion u amaterskoj konkurenciji u kojoj je odboksovao ukupno 43 meča i zabilježio 39 pobjeda.

Nakon odlične i obećavajuće amaterske karijere prije nešto manje od dvije godine odlučio se da predje u profesionalni ring. Po ugledu na svog uzora Muamera Hukića alijas Marka Huka odlučuje da takodje boksuje pod pseudonimom Marcel Hassler. Broj 16 je nekako bio srećan za njega rodjen je 16. marta a debitovao u profi ringu 16. aprila 2016. godine i to veče sigurno nikada neće zaboraviti jer je to bila noć njegovog prvog profesionalnog trijumfa kada je u Karlsrueu u prvoj rundi u carstvo snova poslao mnogo iskusnijeg 28-godišnjeg srpskog boksera Gorana Petrovića.

Već je ta pobjeda bila najava serije koja će uslijediti. Njegova do sada najteža borba i najveće iskušenje bio je meč protiv Giorgi Abramašvilija predstavnika ruske škole boksa 30. juna prošle godine u Noekelnu. Sigurno da bi situacija bila kud i kamo teža za Gruzijca da prije meča Hadžić nije povrijedio desnu ruku što je prouzrokovalo kraću pauzu dok povreda nije sanirana nakon čega je naš bokser ubrzanim tempom, vrlo sadržajnim ali i napornim pripremama, pokušao u trenažnom procesu da nadoknadi izgubljeno vrijeme i dostojno se pripremi za teški meč koji ga je očekivao. Ipak naš Hadžić uspio je da u četiri od šest rundi bude bolji i na kraju sasvim zasluženo slavi odlukom sudija. Uprkos tome ovo je bio najbolji meč te večeri nakon koje je Hassler upisao i šestu uzastopnu pobjedu u profi ringu.

Padali su pred njim Arnes Krcalo, pa dva puta futni Jovica Jovanović i Adnan Zilić, dok je osim Abramišvilija na poene pobjedio još i Zazu Amiradzea i u poslednjem, svom osmom profi meču 5. januara 2018. godine Miloša Janjanina u dvorani Pendik. Publika u prepunoj dvorani skandirala je njegovo ime trenutak koji je za Mersida Hadžića, osim osme profi pobjede, najznačajniji u karijeri zbog činjenice da je ovo ipak bila pobjeda u njegovom rodnom gradu pred svojom publikom.

– Pobjeda u ovom meču mi je u ovom trenutku u drugom planu. Ova atmosfera, moj grad, moji ljudi, navijanje koje me je nosilo i koje ću pamtiti dok sam živ sve to je još više dalo smisao ovome čime sam odlučio da se bavim. Boks je težak sport ali zbog ove večeri u Pendiku, u Novom Pazaru znam da sam odabrao ono pravo i ono što su ljudi u Novom Pazaru oduvijek voljeli tu plemenitost, vještinu i viteštvo koje boks sa sobom nosi – rekao je poslije trijumfa u Pendiku Mersid Hadžić ne krijući svoje oduševljenje onim što mu je njegova publika priredila.

Mersid danas živi u Njemačkoj u gradiću Hanestedt-Ulzburg i izuzetno je za svoje dosadašnje uspjehe zahvalan bokserskom šampionu Muameru Hukiću alijas Marku Huku na svoj podršci i pomoći koju pruža ovom mladom , talentovanom i vrlo perspektivnom profi bokseru i što je na skoro svim mečevima koje je boksovao Muamer Hukić jednu od uvodnih borbi boksovao i Mersid Hadžić. I na meču u Novom Pazaru u dvorani Pendik svjetska bokserska veličina Muamer Hukić je bio tu da i njemu kao i braći Gurdijeljac da svoju punu podršku.

Naravno Mersid duguje veliku zahvalnost svom menadžeru i direktoru “Team Jassler” Jasminu Hadžiću koji mu daje maksimalnu podršku u njegovoj karijeri. Trenutno zbog profesionalnih obaveza Mersid živi u Frankfurtu gdje trenira i priprema se za svoje borbe sa trenerom Aksu Sukruom i fitness trenerom Kristijanom Mohrom.

Mersidu Hadžiću našem novopazarskom djetetu želimo sve najbolje u njegovom privatnom životu, Marcelu Hassleru u svijetu surovog profi boksa želimo da u ringu uvijek bude spreman, na visini zadatka i da nastavi da redja pobjede i da zna da Novi Pazar od večeri 5. januara, kao i za Muamera Hukića, Enada Ličinu ili bilo kojeg našeg viteza ringa navija svim srcem.

Mersid Hadžić-Marcel Hassler, za obojicu važi u ringu budite jedan a udarajte kao da su dvojica i idemo dalje u nove pobjede!

Prilog priredili: Fehim Feša Karišik i Senad Senko Župljanin

http://ibalkan.net/

 

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net