Recent Posts

KONAČNO Tijelo Aldina, izvučeno iz vode, pronašao ga brat Armin Mulić

KONAČNO Tijelo Aldina izvučeno iz vode, pronašao ga brat Armin Mulić

Nesretni Aldin Mulić, koji je prošlog mjeseca upao u rijeku Miljacku u Sarajevu, tijelo mu je izvučeno iz vode na ušću u rijeku Bosnu.

SARAJEVO:objavljeno u kategoriji “Crna Hronika- Vijesti-Region- Magazin” 08. 02. 2018. 17: 42 KONAČNO Tijelo Aldina izvučeno iz vode, pronašao ga brat Armin Mulić

Tijelo je u poslijepodnevnim satima pronašao njegov brat Armin Mulić, zajedno sa članovima porodice i prijateljima. Tijelo Aldina Mulića nešto iza 14 sati na ušću rijeke Miljacke u rijeku Bosnu pronašao je njegov brat Armin Mulić, zajedno sa članovima porodice i prijateljima.

Ovu informaciju za Faktor potvrdio je brat nestalog mladića.

– Ne dozvoljavamo nikome od službenika Federalne uprave Civilne zaštite da priđe. Mi smo ga pronašli, ni jedan dan nismo odustajali. Tu smo pored njega i mi ćemo ga izvući- kazao je Armin Mulić. 

Prema njegovim riječima, porodica nikada nije odustala od potrage i svaki dan su pretraživali rijeku Miljacku nizvodno, ne bi li pronašli Aldinovo tijelo.

– Jučer smo ovuda prolazili, ali tijela nije bilo. Danas nas je deset bilo u čamcu i našli smo ga. Zahvalan sam mojoj braći i ostalima koji su svaki dan bili uz mene. Sve smo odmah javili policiji. Neću dozvoljavati da se u ovo uključuje FUCZ jer su oni bili obustavili potragu- kazao nam je brat stradalog maldića.

Aldinova porodica nije odustajala od potrage, te je njegovo tijelo pronađeno 28 dana nakon što je upao u Miljacku.

Kako je Armin ranije ispričao za medije, oni su i danas, kao i svih prethodnih dana, čamcem pretraživali rijeku Miljacku, te su na ušću sa rijekom Bosnom, u mjestu Bojnik, uočili tijelo njegovog brata.

O tome su odmah obavijestili policiju, osim koje su na mjesto događaja upućeni vatrogasci, Hitna pomoć, kao i Federalna uprava Civilne zaštite. Na mjesto događaja ubrzo su stigli brojni rođaci i prijatelji.

Aldin Mulić (28) i Irhan Fočo (24) prije 28 dana upali su u Miljacku u naselju Malta, a nakon toga pokrenuta je intenzivna potraga u kojoj su učestvovali pripadnici Civilne zaštite i GSS-a, vatrogasci, policija i psi tragači.

Dan kasnije je u rijeci Bosni kod Visokog pronađeno i identifikovano tijelo Irhana Foče.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net