Recent Posts

Sunčano i toplo, temperatura do 20 stepeni C

Sunčano i toplo, temperatura do 20 stepeni C

Prema podacima FHZBıH u regıonu će biti pretežno sunčano i toplo sa slabim i umjerenim juoistočnim vjetrom i najnižom temperaturom od oko devet stepeni Celzijusa do najviše 18 stepeni C.

SARAJEVO– objavljeno u kategoriji “Region- Putovanja- Magazin” 07. 01. 2018. 10: 33- Sunčano i toplo, temperatura do 20 stepeni C

Naredne sedmice očekuje se u većini mesta malo do umereno oblačno, suvo i toplo sa najvišom temperaturom od 10 do 17 stepni Celzijua, samo u Timočkoj Krajini hladnije, a od utorka posle podne uz više oblačnosti povremeno sa slabom kišom.

U utorak i srijedu u košavskom području puhaće umjeren i jak južni i jugoistočni vjetar.

Od četvrtka do kraja sedmice u svim krajevima pretežno oblačno i postepeno hladnije, u nižim predjelima sa lokalnom pojavom slabe kiše, a na planinama uz povremeno provejavanje slabog snijega.

Najniža temperatura od -2 C na istoku i jugoistoku BiH do 9 C

Na području Sarajeva. Najviša temperatura od 12 do 19 C, u Bosanskoj Krajini hladnije, oko 10 C.

U Mostaru pretežno sunčano i toplo. Vjetar slab i umjeren, jugoistocni. Najniža temperatura oko 9 C, najviša oko 18 C.

Biometeorološka prognoza
 
nedjelja,07.01.2018.
Biometeorološka prognoza je nepovoljna. Povećana oblačnost i padavine, neprimjerene temperature za ovo doba godine uz južno strujanje, pojačat će tegobe kod reumatičara, astmatičara i osoba sa bolestima krvnih sudova. Meteoropati bi mogli patiti od glavobolje, razdražljivosti i nesanice.
ponedjeljak,08.01.2018.
Nastavlja se razdoblje nepovoljnih biometeoroloških prilika što će negativno djelovati na većinu populacije, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata i dalje će biti izražene.
 
Stanje na putevima
 
Magla ovoga jutra smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove. Izdvajamo dionicu autoputa A-1 Sarajevo sjever-Zenica jug, zatim putne pravce: Doboj-Tuzla i Tuzla-Olovo, kao i puteve u dolinama rijeka Save, Lašve i Drine. Na putnom pravcu Konjic-Mostar, skrećemo pažnju na jake udare vjetra. Kolovoz je mjestimično vlažan, a pojačan oprez savjetujemo na putevima koji prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja, zbog učestalih odrona zemlje ili kamenja na kolovoz.

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net