Recent Posts

VRIJEME Danas oblačni i toplo, do 14 stepeni C

VRIJEME Danas oblačni i toplo, do 14 stepeni C

U regionu će poslije maglovitog jutra po kotlinama, biti umjereno oblačno i toplo, samo se ponegdje na sjeveru očekuje kratkotrajna kiša, navodi Federalni HMZ BiH u Sarajevu…

SARAJEVO– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region- Magazin” 06. 02. 2018. 00: 47- VRIJEME Danas oblačni i toplo, do 14 stepeni C

Puhaće slab i umjeren južni, jugozapadni, poslije podne i jugoistočni vijetar. Najniža temperatura biće od minus tri do sedam, najviša dnevna od devet do 14 stepeni C.

U periodu od pettka (04.01.) pa do kraja prognoziranog perioda očekuje se stabilizacija vremenskih prilika i više sunčanih intervala. Maksimalne temperature zraka kretat će se između 6 °C i 10 °C.
 
Biometeorološka prognoza
petak, 05.01.2017.
Promjenjivo vrijeme nepovoljno će uticati na većinu ljudi, osobito na osjetljivije meteoropate. U centralnim i istočnim dijelovima Bosne, usljed dužeg zadržavanja magle i niske oblačnosti, kod hroničnih bolesnika moguće su poteškoće vezane uz njihove bolesti.
 
subota,06.01.2017.
Oblačno uz povremene padavine, izraženije u Hercegovini i na jugozapadu zemlje, kod osjetljivih osoba će uzrokovati pojačane tegobe u vidu neraspoloženja, nesanice i glavobolje. Biometeorološke prilike su relativno nepovoljne, mada bi opšta slika mogla biti nešto ugodnija usljed povremenih kraćih sunčanih intervala.

U Sarajevu će biti malo i umjereno oblačno i toplo. Ujutro je moguća slaba i kratkotrajna kiša. Najniža temperatura oko sedam, najviša dnevna oko 14 stepeni C.

Za vikend i početkom naredne sedmice će u većem dijelu zemlje biti sunčano i natprosečno toplo vrijeme. Od srijede će biti oblačno, hladnije, mjestimično sa kišom, u višim planinskim predejlima sa snijegom, u području Hercegovine sa umjerenim i jakim jugoistočnim vjetrom.

Biometeorološka prognoza za petak, 5. januar 2018: 

Biometeorološke prilike neće povoljno uticati na kardiovaskularne bolesnike. Tokom jutarnjih časova, u predjelima sa maglom, tegobe mogu imati astmatičari. Od meteoropatskih reakcija moguće su glavobolja i nesanica…

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net