Recent Posts

Na BALKANU proljeće, a u Zapadnoj Evropi i SAD ledeno doba

Na BALKANU proljeće, a u Zapadnoj Evropi i SAD ledeno doba

Zimska oluja već drugi dan divlja zapadnom Evropom. U nevremenu su stradale četiri osobe, na stotine hiljada ljudi je ostalo bez struje, a avio i železnički saobraćaj su u kolapsu. Snežna oluja pogodila je i SAD, gdje je tokom nedelje najmanje 17 osoba preminulo od posledica hladnoće. U narednim danima temperature će biti ekstremne…

HJUSTON- PARIZ– objavljeno u kategoriji “Crna Hronika- Vijesti- Svijet- Putovanja- Magazin” 06. 02. 2018. 06: 47- Na BALKANU proljeće, a u Zapadnoj Evropi i SAD ledeno doba

U naletu vjetra koji je puhao jačinom od 160 kilometara na sat, u malom priobalnom mestu u Baskiji, talas je odneo par koji je stajao na molu. Spasilačke službe nisu mogle da im pomognu.

U francuskim Alpima 21- godišnjak je poginuo kada je na njega palo stablo, dok je jedna 93- godišnja žena stradala u poplavi na jugozapadu Francuske…

Povređeno je još 26 osoba, a saobraćaj je paralisan. Polasci aviona i vozova su otkazani. Bez struje je ostalo 35.000 domova.

Žestoki vjetar i naleti kiše pogodili su i Englesku, Irsku, Švajcarsku, Belgiju i Holandiju.

Oluja je zahvatila i Njemačku. Na skijalištu Kicbil 20 osoba je spaseno je iz žičare koju je udario prazan automobil nošen vijetrom.

Na drugom kraju svIJeta, na Floridi, prvi put poslIJe 30 godina pao je snIJeg. U Sjedinjenim Državama od posledica smrzavanja preminulo je devet osoba, uključujući dva beskućnika u Hjustonu. Velike količine snIJega Amerikance očekuju i u narednim danima pa vlasti pozivaju na oprez.

“Ne krećite na put, ako ne morate”, poručio je guverner Južne Karoline Herni Mekmaster. “U slučaju krajnje nužde vozite. Ne stavljajte živote dežurnih spasilaca u opasnost. Ako se vama nešto dogodi, to znači da će neko morati da dođe po vas, a to je rizik za sve.”

Građani su pozvani da ostanu u kućama. U narednim danima, u Bostonu i Nju Hempširu, meteorolozi najavljuju temperature niže od onih na Marsu.

DIJelovi Nijagarinih vodopada okovani su ledom. Poslednji put takav prizor je viđen 2015. godine.

Visok stepen opreza u Kini. Snijeg je padao 22 sata bez prestanka. Putevi su zavejani, a aerodromi zatvoreni. Padavine su ipak dobro došle kineskom Ledenom gradu- festivalu koji se održava 34. godinu za redom.

Na hiljade turista stiže na otvarenje festivala snIJega i leda u Harbin, grad u kom se temperature spuštaju i do 35 stepeni ispod nule c…

http://Izvor: Agencije

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net