Recent Posts

Mlad, talentovan, svetski a naš, pijanista Adem Mehmedović

Mlad i talentovan, svetski a naš, pijanista Adem Mehmedović nastaviće stazama uspeha uz podršku grada Novog Pazara. Najnoviji u nizu rezultata na medjunarodnoj sceni, nedavni uspeh u Istanbulu gde je Mehmedović zasenio sve u kategriji najmladjih takmičara, dokaz je da će novih rezultata biti.

“Želim da svojim radom I delovanjem dokažem da grad treba a bude mesto koje ima šta da kaže I koje na najbolji način, zahvaljujući kvalitetnim ljudima, predstavlja sebe”, kazao je Mehmedović.

Mladić čija ljubav prema muzici datira iz vremena najranijeg detinjstva i razvijala se lagano, prešavši put od rok end rolu do klasične muzike, dobiće od grada stipendiju.

Gradonačelnik Nihat Biševac najavio je da će grad i Kulturni centar za “čudo od deteta” zajedničkim snagama obezbediti i klavir, koji je Mehmedoviću, uprkos neverovatnom putu, nedostajao.

“Ponosni smo na njegove rezultate i učinićemo sve kako bi ovakav talenat u svoju listu uspeha upisao nove podvige. Adem Mehmedović je dokaz da u našem gradu žive mladi i za različite oblasti umetnosti izuzetno talentovani ljudi”, kazao je Biševac.

Iako je završio muzičku školu, Adem Mehmedović je zapravo samouk, jer je do toga da se o njemu danas priča došao postepeno i sam. Pored neverovatnog talenta ovog momka krasii nestvarna upornost u ostvarenju zacrtanih ciljeva. Profesore ali ni sve druge koji su imali prilku da prate njegov rad ne ostavlja ravnodušnim.

Svi elementi spojeni u pravo vreme i na pravom mestu rezultirali su ne samo brojnim nagradama već I činjenicomda je on danas, iako ima samo 22 godine, saradnik u nastavi na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, i to najmladji u istoriji ove ustanove.

Odeljenje za informisanje grada Novog Pazara-Jasmina Kruševljanin Bondžuković i  Senad Senko Župljanin

http://ibalkan.net/

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net