Recent Posts

Horoskop za vikend

Horoskop za vikend: sudbinske poruke prvog vikenda u godini

U subotu će Mjesec u Djevici biti bombardovan aspektima, evo zašto je to dobro!

Petak i nedelja daju priliku da se zastane i sagleda da li napredujemo u smjeru koji želimo kao i da se ustanovi i ukloni eventualne propuste prije nego što nastavimo dalje. U subotu ćemo poput sunđera upijati najrazličitije informacije – sve što želimo da znamo biće nam nadohvat ruke.

Prva ovogodišnja sedmica je sjajna – to je zaista odličan početak nove godine i daje optimistične nagovještaje kakva bi mogla biti cela 2018. godina, kaže astrolog Gregory Scott. “Oduvijek smatram da je način na koji stvari počnu – kao što je prvi dan mjeseca ili godine, ili prva sedmica godine – indikacija onoga što dolazi.” A kakav će biti prvi vikend ove godine?

U petak ujutro Mjesec ulazi u znak Djevice. Taj “zemljani” Mjesec je u trigonu sa Saturnom u Jarcu, još jednom zemljanom znaku, ali i u opoziciji s Neptunom u Ribama. Taj vas Mjesec navodi da preispitate jeste li jureći naprijed nešto možda propustili. To je odlična prilika za preispitivanje svega, pa i samih sebe. Sagledajte sedmicu koja se primiče kraju da biste vidjeli jeste li godinu počeli onako kako ste želeli i kako stvari možete prilagoditi i unaprijediti da bi bile djelotvornije. “Petak je dan za refleksiju”, kaže britanski astrolog.

U subotu je Mjesec u Djevici “bombardovan” aspektima – u odnosu je s praktično svim ostalim na astrološkoj karti. Da je u bilo kojem drugom znaku, to bi za njega bilo previše i osjećao bi se slomljeno, “ali Djevica voli informacije, ona želi da zna sve jer što više zna, to efikasnije odluke može da donese i to su praktičniji njeni izbori”, što je u samoj biti toga merkurovskog znaka, objašnjava G. Scott.

Mjesec je u trigonu s VeneromSuncem Plutonom u Jarcu te Uranom u Ovnu. U sekstilu je s Marsom i Jupiterom u Škorpionu, a u kvadratu s Merkurom u Strijelcu, koji je pak u kvadratu s Chironom u Ribama. “Ovo je dan za ‘download’. Mjesec kaže: ‘Imam pristup cjeloj galaksiji i usisaću sve informacije koje mogu'”, slikovito opisuje astrolog dodajući kako Djevica voli da bude zasuta informacijama.

“Što se Djevice tiče, ne postoji nešto kao što je ‘previše informacija’.” Poput sunđera ćemo upijati sve moguće informacije – od drugih ljudi, duhovno, s različitih mjesta, iz literature, na putovanjima… “Tražite li inspiraciju ili odgovore, ovo je dan za vas”, ističe G. Scott. Imaćete pristup svim informacijama koje želite da dobijete, pa i onima o sopstvenom zdravlju u slučaju da imate kakve zdravstvene tegobe – u subotu biste mogli otkriti metodu koja će vam ih pomoći rešiti.

Mjesec će u nedelju preći u znak Vage a biće i u kvadratu sa Saturnom u Jarcu. Kad je u tom vazdušnom znaku, Mjesec je više usredsređen na druge ljude i povezivanje s njima, nalaženje kompromisnih rješenja te nadilaženje razlika među ljudima.

Uz utjecaj Saturna u Jarcu, fokus je na tome kako možemo efikasnije da radimo s drugim ljudima i kako možemo da se s njima povežemo harmoničnije i dosljednije. Nedelja je i još jedan dan povoljan za provjeravanje informacija i razmišljanje o onima koje smo prikupili prethodnoga dana. To je i dobar dan da sagledamo gdje smo došli proteklih dana te se pripremimo za novu sedmicu.

Horoskop za vikend…

Izvor: Sensa klub

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net