Recent Posts

SARAJEVO Uhapšena majka bebe pronađene u kontejneru

SARAJEVO Uhapšena majka bebe pronađene u kontejneru

Sarajevska policija pronašla je i uhapsila majku novorođenčeta koje je u nedjelju pronađeno živo u kontejneru u naselju Koševo…

SARAJEVO– objavljeno u kategoriji “Crna Hronika- Region- Vijesti- Magazin” 04. 01. 2018. 11: 15… SARAJEVO Uhapšena majka bebe pronađene u kontejneru…

Sarajevska policija pronašla je i uhapsila majku novorođenčeta koje je u nedjelju pronađeno živo dıjete u kontejneru u naselju Koševo.

Kako nam je potvrđeno u MUP-u Kantona Sarajevo, uhapšena je 38-godišnja Dž. B. iz Sarajeva, koja se sumnjiči za krivično djelo napuštanje djeteta.

Ona je predata u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje uhapšenih osoba MUP-a KS, a policija radi na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela.

Bebu, rođenu samo nekoliko dana ranije, u kontejneru je pronašao policajac MUP-a KS, nakon što su građani policiji prijavili da se iz smeća čuje čudan zvuk. Djevojčica je bila umotana u peškir i imala je kapicu na glavi, a policajac ju je odmah uveo u auto i uključio grijanje, kako bi se zagrijala. Beba je potom prevezena na Pedijatrijsku kliniku, gdje su doktori konstatovali da se radi o zdravom novorođenčetu.- Radeći na rasvjetljavanju navedenog događaja, dana 03.01.2018. godine u 14,00 sati, policijski službenici II PU su pronašli i lišili slobode Dž.B., rođena 1979. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjena, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo napuštanje djeteta saopćeno je iz MUP-a KS.

Ista je predata u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Podsjećamo, u nedjelju 17,25 sati u ulici Koševo, općina Centar Sarajevo, u kontejneru, pronađeno je napušteno novorođenče. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu. Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Pronađeno novorođenče je hospitalizirano na Klinici za pedijatriju, Kliničkog centra u Sarajevu. Policijski službenici Uprave policije ovog Ministarstva nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju opisanog krivičnog djela.

U cijeli slučaj uključen je i Centar za socijalni rad Kantona Sarajevo.

http://ıBalkançnet

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net