Recent Posts

KONAČNO Robi Prosinečki novi selektor reprezentacije BiH

KONAČNO Robi Prosinečki novi selektor reprezentacije BiH

Robert Prosinečki je novi selektor fudbalske reprezentacije BiH, odlučeno je danas na sednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH…

SARAJEVO: Objavljeno u kategoriji “Sport- Fudbal- Evropa- Vijesti- Magazin” 04. 01. 2018. 20: 55″… KONAČNO Robi Prosinečki novi selektor reprezentacije BiH…

Robert Prosinečki zvanično je izabran za selektora fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Odluka je donijeta poslije sjednice Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine koja je održana u hotelu Terme na Ilidži. U užem izboru bio je i Amar Osim.

S oba kandidata stručna komisija je krajem prošle godine obavila konkretne razgovore i zaključke prenijela članovima Izvršnog odbora.

Nekoliko minuta pošto je odluka donesena, mediji su kontaktirali hrvatskog stručnjaka koji nije ni znao da je odluka donesena.

”Zar sam selektor? Stvarno? Zar jesam?”, odgovorio je Prosinečki, koji je kratko dodao da je vrlo srećan što se sve završilo na ovaj način.

‘Iznenađenje, ne znam kako se to kod vas u Bosni kaže.”

Novog selektora već krajem ovog mjeseca očekuje prvi ispit, s obzirom na to da reprezentacija BiH 28. januara gostuje selekciji SAD u Los Angelesu, a tri dana kasnije igra prijateljski meč s Meksikom u San Antoniju.

Na poziv da iznese svoj utisak Prosinečki nam je odgovorio: “Ja selektor? Ne mogu ništa da komentarišem; čekam da mi se jave ljudi iz Sarajeva.”

Hrvatski stručnjak, koji je u proteklim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo vodio nacionalni tim Azerbejdžana, bio je jedan od predloga Fudbalskog saveza iz RS-a.

Prosinečki je bio mnogo uspješniji fudbaler od Osima, osvojivši po tri titule šampiona bivše Jugoslavije i kasnije Hrvatske, dok je po jednom bio pobednik Kupa šampiona, Kupa SFRJ i Kupa Španije.

Na selektorskoj klupi je naslijedio Mehmeda Baždarevića, koji je reprezentaciju vodio od decembra 2014. do oktobra 2017.

Neslužbeno, Robi Prosinečki novi selektor će mjesečno zarađivati oko 15.000 eura, dok će u slučaju plasmana na Evropsko prvenstvo biti nagrađen sa oko 300.000 do 400.000 eura.

Stručni štab

U stručnom štabu Roberta Prosinečkog biće njegova dva dugogodišnja saradnika, Gordan Ciprić i Dragan Spasić… Pored njih trojice, stručni štab nacionalnog tima BiH u narednom dvogodišnjem periodu činiće Elvir Rahimić i kao trener golmana, Kenan Hasagić, nekadašnji dugogodišnji reprezentativci BiH.

 

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net