Recent Posts

ZLATNI NOVOPAZARSKI ATLETIČARI

Po čedrdeset sedmi put je održana trka ulicama Mrsaća kao atletski dogadjaj koji otvara 2018. Godinu i ponovo su Novopazarski atletičari u svim konkurencijama bili fantastični.

U trci pionirki 1-4 razred na stazi dugoj 1650 metara Merva Vučelj osvojila je zlato kao u istoj kategoriji ali u knkurenciji pionira Samed Hadžić dok je Ahmed Hasanović bio drugi. Za malo pa trostruka pobjeda u konkurenciji mladjih pionirki gdje je Lenka Nikolić bila prva, Vanja Petrović druga a za malo je mjesto na postolju izmaklo Mejri Mehmedović koja je na cilj stigla kao četvrta. U konkurenciji mladjih pionira na 1650 metara naš Vahid Gicić i dalje bez premca i sasvim zasluženo i ubjedljivo osvojeno zlato.

U konkurenciji starijih pionira Džemail Hasanović se kiti takodjer zlatom. Saima Murić u konkurenciji mladjih juniorki dokazuje svoju suverenost i opravdava epitet jedne od najvećih nada naše atletike i vjerujemo atletičarke koja će biti pravi nasljednik Amele Terzić i osvaja prvo mjesto. Da će svoju zamjenicu imati i u svojoj porodici Ameli Terzić je jasno jer je njena sestra Amra u konkurenciji starijih juniorki bila suvereno prva. Sjajnu zlatnu nisku uspjeha novopazarskih atletičara na uličnoj trci u Mrsaću dopunio je zlatom Amel Džakovac koji je u trci juniora na 3000 metara fenomenalno trčao i pobjedio.

Dvostruka pobjeda novopazarskog seniorskog ženskog atletskog dua u glavnoj ženskoj trci dana na 1650 metara. Amela Terzić zlatna medalja i kao nagrada za njen rodjendan a Teodora Simović srebrna sa bojama zlata.

I ono što posebno raduje i što može biti naznaka da se El Bibo, Elzan Bibić, vraća trijumfalno na atletsku scenu poslije duge pauze zbog povrede, jeste njegova pobjeda u Mrsaću u glavnoj trci dana na stazi dugoj 6000 metara.

Čak deset zlatnih medalja za Novopazarske atletičare osvojenih na uličnoj trci u Mrsaću. Čestitamo i možemo reći da atletska godina nikad nije bolje počela.

Prilog pripremili: Fehim Reša Karišik i Senad Senko Župljanin

http://ibalkan.net/

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net