Recent Posts

Vrijeme sutra: Umjereno oblačno i magla u Bosni u Hercegovini pretežno sunčano

Vrijeme sutra: Umjereno oblačno i magla u Bosni u Hercegovini pretežno sunčano

U ranim jutarnjim satima ponegdje u Hercegovini kiša, a na istoku i jugoistoku Bosne sa susnježicom i snijegom…

SARAJEVO– objavljeno u kategoriji “Region- Putovanja- Vijesti- Magazin” 03. 02. 2018. 21: 29… Vrijeme sutra: Umjereno oblačno i magla u Bosni u Hercegovini pretežno sunčano…

U Bosni će sutra jutro uglavnom biti umjereno do pretežno oblačno s maglom po kotlinama, u Hercegovini tokom dana pretežno sunčano…

Tokom dana u cijeloj BiH sunčanije, a u večernjim satima novo naoblačenje. Vjetar u Bosni slab do umjeren, jugozapadni. U Hercegovini, veći dio dana, slaba do umjerena bura. Jutarnje temperature od -3 do 3, na planinama do -8, na jugu od 1 do 6, a dnevne od 4 do 10, na jugu, sjeveru i sjeverozapadu do 12 stepeni.

U Sarajevu će jutro biti pretežno oblačno. U ostatku dana sunčanije. Jutarnja temperatura oko -1, dnevna oko 5 stepeni C.

U Bosni je danas bilo umjereno do pretežno oblačno, a u Hercegovini pretežno vedro. U večernjim satima, u većem dijelu BiH, s padavinama.

U periodu od četvrtka (04.01.) pa do kraja prognoziranog perioda očekuje se stabilizacija vremenskih prilika i više sunčanih intervala. Maksimalne temperature zraka kretat će se između 6 °C i 10 °C.

Biometeorološka prognoza

četvrtak, 04.01.2018.

Oblačno vrijeme sa padavinama uslovljava nepovoljne biometeorološke prilike. Kod osoba osjetljivih na vrijeme, moguće su poteškoće sa snom, lošije raspoloženje, slabija radna koncentracija i prolazne glavobolje. Tegobe će biti izraženije kod hroničnih bolesnika.

Stanje na putevima

Završen je uviđaj saobraćajne nezgode i u toku je uklanjanje teretnih vozila, tako da se trenutno saobraća jednom trakom kod mjesta Gnojnica na magi. saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

 

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net