Recent Posts

SPREMNA ZA KRUNU

SPREMNA ZA KRUNU

Tennis Europe турнир 1. Kategorije za dečake i djevojčice do 14 godina O1 Properties Christmas Cup 2018 održava se u Teniskoj Akademiji Ostrovski (Alexander Ostrovsky Academy) u Himkiju u Rusiji od 30. Decembra 2017. do 6. januara 2018. godine.
Turnir O1 Properties Christmas Cup 2018 U 14 se u Akademiji tenisa Ostrovski odigrava po peti put a Tennis Europe je prošlogodišnji turnir proglasio za najbolje irganizovani turnir u prošloj godini.
Turnir je najviše TE kategorije, PRVE.Učestvuju vodeći evropski junior iz 26 zemalja a nastupiće i nacionalni timovi Francuske, Koreje, Ukrajine, Belorusije I Bugarske.


Na Turniru natupa izuzetno jaka ekipa Srbije predvodjena dvoranskim prvacima Srbije Fatmom Idrizović i Lukom Jovanović koji izuzetno, u dosadašnjem toku Turnira, predstavljaju svoju zemlju.
Prošle godine je 3. Teniser na ETA rang listi Hamad Medjedović bio finalist I u singlu I u dublu ali je na kraju u obe konkurencije morao da se zadovolji drugim mjestom.Na ceremoniji svečanog otvaranja ovogodišnjeg, jubilarnog, petog po redu izdanja 01 Properties Christmas Cupa u Khimkiju koje je ličilo na otvaranje nekog svjetskog prvenstva u fudbalu, zastavu Srbije nosila je Fatma Idrizović od koje se i najviše očekuje ove godine.
Nakon što je voljom žreba naša Fatma Idrizović u prvom kolu bila slobodna, u drugom je sačekala jedna od najvećih ruskih teniskih nada Valentina Zujeva i poslije žestoka prva dva seta u kojoj su obe slavile sa istovjetnih 7:6, uslijedio je odlučujući treći set u kojem je Fatma odigrala bravurozno i skoro bez greške set rješila u svoju korist sa 6:1 u gemovima i sa 2:1 plasirala se u treće kolo . Tamo je opet imala sreće jer joj je meč bez borbe predala Bjeloruuskinja Aliona Falei koja je u drugom kolu sa 2:0 u setovima deklasirala Ruskinju Ksenniju Agurevu.

Tako se Fatma plasirala u četvrt finale jednog od najprestižnijih teniskih turnira u Evropi I svijetu u konkurenciji tenisera do 14 godina i u četvrtfinalu čeka pobjednicu meča Bartaševič:Šolokova u kojem je Jaroslava Bartašević bliža četvrtfinalu jer trenutno vodi sa 1:0 u setovima (6:3) ali Šolokova ima prednost od 3:1 u drugom setu.Biće uzbudljivo do kraja.

Interesantno je reći da je državna prvakinja Srbije Fatma Idrizović igrala veoma dug meč protiv Ruskinje Sofije Zueve, polaznice Akademije Ostrovski, koji je trajao 3 sata i 35 minuta. Na kraju je uspjela da slomi otpor svoje protivnice svojim pobjedničkim duhom i zaista sjajnom i ubjedljivom igrom.


Troje srbijanskih tenisera prošlo je u treće kolo: Fatma Idrizović, Branko Djurić I Luka Jovanović.
Na Turniru u Khimkiju učestvuje 160 takmičara, igra se na tvrdoj podlozi (akrilnoj).Takmičari su smješteni u Akademiji ali i u zvaničnom hotelu Double Tree by Hilton, nedaleko od terena.

Učesnici Turnira O1 Properties Christmas Cup će se izmedju mečeva nalaziti u Player’s Village gdje ih čeka bogat program – posjeta Crvenom trgu, razne radionice kao što je ona interaktivnog slikanja i pravljenja hamburger, zabavne animacije sa životinjama, kao i šampionati u fudbalu i stonom tenisu na PlayStation Battle, slikanje u foto-kabini,takmičenje u kuvanju i još mnogo toga.
Naravno, pratimo dalje šta se dešava u Khimkiju na ovom velikom turniru I držimo palčeve Fatmi Idrizović, Luki Jovanoviću i Branku Djuriću.

Prilog pripremili: Fehim Reša Karišik i Senad Senko Župljanin


Mečeve ovog velikog turnira za mlade tenisere možete pratiti uživo na adresi:

https://www.youtube.com/channel/UCC6XofvWOk71hSPh6CldEnQ

http://ibalkan.net/

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net