Recent Posts

VRIJEME Drugog dana 2018. toplo čak i do 12 stepeni C

VRIJEME Drugog dana 2018. toplo čak i do 12 stepeni C

— Vrijeme u BiH će biti umjereno do potpuno oblačno, u većini krajeva hladnije i mjestimično sa kišom, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod Bosne i Hercegovine u Sarajevu…

SARAJEVO– objavljeno u kategoriji: Region- Putovanja- Vijesti- Magazin” 02. 01. 2018. 01: 32… VRIJEME Drugog dana 2018. toplo čak i do 12 stepeni C

DANAS OBLAČNO S KIŠOM, SNIJEG IZNAD 800 METARA NADMORSKE VISINE

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje oblačno vrijeme s kišom i snijegom iznad 800 metara nadmorske visine. Prestanak padavina očekuje se u poslijepodnevnim satima.

U noći na srijedu prognozira se smanjenje oblačnosti.

Puhat će slab do umjeren vjetar, sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U noći na srijedu vjetar u Bosni će promijeniti smjer na jugo.

Temperatura zraka uglavnom između dva i šest stepeni C, na jugu zemlje od pet do devet stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine.

Jutarnje temperature će biti od nula do pet, a najviše dnevne od sedam do 12 stepeni C.

U Sarajevu će takođe biti pretežno oblačno i hladnije, povremeno sa kišom. Temperatura će se kretati od pet do sedam stepeni.

Narednih dana se očekuje suho i toplo vrijeme, a samo u četvrtak su moguće padavine. Očekuje se temperatura iznad prosječnih vrijednosti.

Bimeteorološka prognoza za utorak, 2. januar 2018.

Biometeorološke prilike mogu izazvati pojačanje tegoba kod hroničnih bolesnika. Astmatičarima i osobama sa obolјenjima srca se savjetuje opreznost. Od meteoropatskih reakcija mogući su glavobolјa, reumatski bolovi i neraspoloženje. Povećana koncentracija se preporučuje svim učesnicima u saobraćaju.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net