Recent Posts

ASIM NIKŠIĆ: PARNI VALJAK

Današnji dan 1 januar, asocira nas na nastanak jednog od najvećih kolektiva pazarske privrede, i jednog od većih privrednih giganata na na našim prostorima.

Naime radi se o preduzeću koje se bavilo održavanjem i izgradnjom putne mreže i ostale putne infrastrukture, u našem okruženju, širom Srbije i Jugoslavije. Radi se o Preduzeću za puteve Novi Pazar.

Krajem 1953. godine,odlučeno je da se na teritoriji Srbije osnuje 12 Tehničkih sekcija za puteve. Medju njima je osnovana Sekcija u Kragijevcu, uz koju je osnovan njen pogon u Novom Pazaru.

Pogon je počeo sa radom 1 januara 1954. godine. Odlučeno je da se pogonu da na izgradnju i održavanje 240 km. puteva I i II reda, na teritoriji tadašnjih opština; Novi Pazar, Raška, Ušće, Sjenica, Duga Poljana i Tutin. U pogonu je bilo upošljeno 74 zaposlenih. Od tog broja je bio 61 putar, 5 nadzornika, 1 mašinista, 1 vozač i 6 radnika tehničko administrativne struke. Na poslovima koji su izvodjeni, radilo se isključivo ručno sa vrlo oskudnim alatom i ostalim sredstvima. Naročito je bilo muke na tucanju kamena – tucanika i njegovom rasturanju na krpljenju makadamskih puteva, vrlo loše prohodnih.

Krajem 1954. godine, dobijeni su 1 polovan valjak na parni pogon (vidi se na slici u centru Pazara), i 1 traktor.

Na čelu pogona bio je Rus Nikoljski. Sećam se nekih radnika, koji su radili u tom Pogonu i to; Roda Jeumovića, Meda Spahovića, Ananija Nićiforovića, Šaćira Župića, Murata Brunčevića i još puno nekih čija sam imena zaboravio.

Obzirom da je deo ove priče vezan za prvi parni valjak, pomenuću prve vozače valjka- valjakdžije. Kao prvi valjakdžija bio je Pajaz Rizović, zatim su bili poznati Mustafa Tafo Tabaković, Smail Prelić, Jusuf Lakota, Muharem Medjedović, Fehim i Ćerim Mustafići i Amir Ćurkić. Kako je svekom valjkdžliji bio potreban pomoćnik, to su svi nabrojani posle Pajaza Rizovića, pre nego što su vozili valjak, prošli posao pomoćnika.Valjak je kao pogonsko sredstvo koristio drva i vodu, radi dobijanja pare.

Zatim je 1 januara 1955. godine, osnovana samostalna Tehnička sekcija za puteve Novi pazar.

Početkom perioda samoupravljanja, takodje 1 januara 1962. godine, osnovano je Preduzeće za puteve ‘Novi Pazar’, na čije čelo je došao čuveni Šaban Šole Prelić. Ova firma je do današnjih dana bila jedna od većih pazarskih kolektiva i nosioc razvoja Novog Pazara, u više deceniskom periodu.

Nadam se da će se puno neki stariji gradjani Pazara i šire okoline, prisetiti nekih detalja vezanih za ovaj prilog. Mladjima nudim jedno saznanje iz bogate naše istorije.

Prilog pripremli http://ibalkan.net/ i Senad Senko Župljanin

http://ibalkan.net/

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net