Recent Posts

Tokom proslave Nove godine u Njemačkoj, poginule dvije a ranjene tri osobe

Tokom proslave Nove godine u Njemačkoj, poginule dvije a ranjene tri osobe

Njemačka policija je saopćila da su od posljedica vatrometa poginule dvije osobe, dok su tri povrijeđene…

BERLIN– objavljeno u kategoriji: Crna Hronika- Evropa- Vijesti- Magazin” 01. 01. 2018. 20: 52… Tokom proslave Nove godine u Njemačkoj, poginule dvije a ranjene tri osobe

Treba krenuti redom, prvo je u gradu Gusow Platkow je poginuo 35- godišnji muškarac kada je aktivirao vatromet, a potom ga je direktno pogodilo pirotehničko sredstvo.

A u gradu Kleinmachnowu mladić star 19 godina preminuo je u bolnici od povrede glave koju je zadobio kada je aktivirao pirotehničku napravu domaće izrade.

U Flecken- Zechlinu je teško povrijeđen jedanaestogodišnjak kada ga je u lice pogodilo pirotehničko sredstvo, dok je u Thuringenu u predjelu očiju povrijeđen 14-godišnjak nakon što ga je tokom vatrometa pogodilo pirotehničko sredstvo.

U gradu Salzgitter je povrijeđena djevojka migrantskog porijekla nakon što je zadobila udarac u predjelu grudnog koša. Podvrgnuta je medicinskom zahvatu nakon čega je njeno zdravstveno stanje stabilizirano. U vezi s incidentom su privedene tri osobe.

U pojedinim gradovima Njemačke su zabilježeni i slučajevi seksualnog uznemiravanja. Policija je u Kelnu je registrovala 9 slučajeva seksualnog maltretiranja, u Berlinu deset, dok su slučajevi seksualnog uznemiravanja zabilježeni i u Hamburgu i Minhenu.

 Organizatori proslave Nove godine u Berlinu prvi put će uspostaviti “sigurnu zonu” za žene.

Nove bezbjednosne mjere tokom proslave kod Brandenburške kapije donijete su zbog zabrinutosti da bi ponovo moglo doći do seksualnih napada na žene, prenosi BBC.

Očekivalo se da će proslavi u Berlinu prusutvovati više stotina hiljada ljudi, zbog čega će mijere bezbjednosti biti uvećane. Na trg ispred Branderbuške kapije nije bilo moguće unijeti velike torbe, rančeve i alkoholna pića.

Tokom proslave Nove godine u Kelnu prije dvije godine došlo je do velikog broja pljački i napada na žene.

Više stotina žena prijavilo je tada napade grupe muškaraca sa migrantskim porijeklom.

Napadi u Kelnu povećali su tenzije u Njemačkoj zbog velikog priliva izbjeglica i migranata budući da je samo u 2015. godine u Njemačku stiglo više od milion ljudi iz Sirije i Iraka…

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net