Recent Posts

SARAJEVO Gdje su bh. političari proveli Novu godinu i koliko su novca za to potrošili

SARAJEVO Gdje su bh. političari proveli Novu godinu i koliko su novca za to potrošili

BiH političari se zasitili putovanja, pa su uglavnom odlučili novogodišnje praznike provesti kod kuće. Barem su nam tako, skoro svi odreda, kazali…

SARAJEVO– objavljeno u kategoriji: Region- Putovanja- Vijesti- Magazin” 01. 01. 2018. 21: 52… SARAJEVO Gdje su bh. političari proveli Novu godinu i koliko su novca za to potrošili…

Izgleda da su se političari zasitili putovanja, pa su uglavnom odlučili novogodišnje praznike provesti kod kuće. Barem su nam tako, skoro svi odreda, kazali. Bit će ili u svom domu ili u domu prijatelja, a oni željni plesa i dobre pjesme, u Sarajevu su mnogi  novogodišnju noć dočekati sa Zdravkom Čolićem.

Među njima će s društvom biti i federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo…

Na Čolinom koncertu bit će i Sabina Komšić, supruga predsjednika Demokratske fronte Željka Komšića.

”Ostajemo kod kuće, s prijateljima. Žene će u neko doba otići na Čolin koncert. Valjda će se i vratiti”, šaljivo je kazao Komšić.

Poslanik Naše stranke u Federalnom parlamentu Denis Gratz također će s prijateljima najluđu noć provesti na sarajevskim ulicama, prenose reporteri iBalkan.net sa ulica Sarajeva.

”Bit ću u gradu, družiti se, vjerovatno otići na koncert Zdravka Čolića”, rekao nam je Gratz.

Njegova kolegica, zastupnica HDZ-a Slavica Josipović, odabrala je kućnu atmosferu.

”Obitelj se okupila za božićne blagdane. Sinovi će vjerojatno na planinu. Imam pet sestara. Tako da ću za Novu godinu biti u Vitezu, sa širim krugom obitelji”, kazala je Josipović.

Dopredsjedavajući Predstavničkog doma Mladen Bošković također ostaje u svom stolačkom domu. S porodicom.

Novogodišnje praznike Dušanka Majkić, SNSD-ova zastupnica u Državnom parlamentu, provest će s najdražima.

”Tokom godine porodica mi je raštrkana na sve strane, a zbog obaveza teško se okupljamo. Zato su novogodišnji praznici prava prilika da budemo zajedno. I ovu ću Novu godinu, sa zadovoljstvom, dočekati s mojim najmilijima, u svojom banjalučkom domu”, kaže Majkić.

Tradiciju neće mijenjati ni ministar civilnih poslova Adil Osmanović– njegov izbor su kuća i porodica.

Njegov kolega, ministar finansija BiH Vjekoslav Bevanda, ima isti odgovor – Novu godinu dočekuje kod kuće, u Mostaru, s najmilijima.

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović do posljednjeg momenta nije siguran hoće li ostati kod kuće ili će putovati van BiH.

”Iskreno, još ništa ne znam. A ako se i odlučim za put, neću daleko”, kratko je kazao.

Lider SDP-a BiH Nermin Nikšić još nije odlučio gdje će. Veliko društvo s kojim već godinama ulazi u Novu godinu rasulo se zbog obaveza.

”Prije nas je bilo osam parova, uvijek smo bili zajedno. Ove godine bit će nas upola manje. Uvijek u posljednji čas odlučimo gdje ćemo, a mi, muževi, skromni kakvi jesmo, uvijek potvrdimo izbor naših supruga. Bude lijepo, jer je dobro društvo garant dobre proslave”,  rekao je Nikšić.

Predsjednik RS Milorad Dodik ne voli pitanja o novogodišnjim praznicima. Za jedan bh portal je samo kratko rekao da neće nigdje i da će biti na svom imanju u Bakincima.

”Bit ću u kući. Neću nigdje. S porodicom je najljepše”, rekao je Dodik.

S porodicom, kod kuće, bit će i predsjednici PDP-a Branislav Borenović i NDP-a Dragan Čavić.

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica ide na Jahorinu…

”To mi je prilika da se odmorim. Odoh s porodicom na planinu, na skijanje. Ja sam nekad skijao i bio sam dobar skijaš. Mislim da ću uhvatiti četiri dana odmora, možda i pet”, rekao je Govedarica…

 

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net