Recent Posts

BALKAN Stižu nam oblaci, kiša i snijeg

BALKAN Stižu nam oblaci, kiša i snijeg

Pripremite se za padavine… blaci i kiša obilježit će ponedjeljak i na sjevernom Balkanu, u BiH, Srbiji i Crnoj Gori, a u višem gorju prema kraju dana bit će i snijega…

ISTANBUL– objavljeno u kategoriji: Putovanja- Region- Vijesti- Magazin” 01. 01. 2018. 14: 52…BALKAN Stižu nam oblaci, kiša i snijeg…

Prognoza vremena za prvu nedelju Nove godine mnogima će neće baš svidjeti, iako će nakon mnogima vjerojatno neprospavane novogodišnje noći, oblačan i kišan prvi dan u novoj godini dobro doći.

Manje oblaka bit će istoku Hrvatske, gdje kiša mjestimice može i izostati. Prvi dio dana obilježit će južni talas u Hercegovini i na djelu Jadrana u Crnoj Gori – na kopnu jugozapadnjak, na moru jugo, koje ponegdje može biti i olujno. Poslijepodne i navečer, kada se predviđa glavnina kiše, vjetar će okrenuti na sjeverni i sjeverozapadni te uz pad temperature uglavnom u višem gorju može biti i snijega.

U Slavoniji, Kraini, i na Kosovu za prve dane poslije Nove godine bit će promjenljivo, pa i pretežno oblačno, ponegdje s kišom tijekom poslijepodneva. Temperatura danju oko 10 °C, kao i u središnjoj Bosni i Hercegovini, gdje će prevladavati oblačno s povremenom kišom, većinom u drugome dijelu dana kada će ponegdje zapuhati umjeren sjeveroistočnjak.

Oblaci i kiša obilježit će ponedjeljak i na sjevernom i na južnom Jadranu, a u višem nadmorskim visinama prema kraju dana bit će i snijega. Puhat će umjereno i jako jugo, kojega će biti i u Hercegovini i u Dalmaciji, mjestimice moguće i olujnog. Povremene kiše bit će poglavito poslijepodne.

U drugome dijelu dana na kišu pa i lokalne pljuskove s grmljavinom treba računati i na jugu Srbije i Makedonije, gdje će također puhati umjereno i jako, ponegdje moguće i olujno jugo.

Sljedeći dani bit će promjenljivi s povremenom kišom, na kopnu posebice u prvome dijelu utorka, kada uz pad temperature ponegdje može biti susnježice i snijega.

I na moru promjenljivo – u utorak prestanak kiše i bura, zatim u srijedu opet jugo, a u četvrtak ponovno mjestimice kiša te bura.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net