Recent Posts

Novak otkazao i Dohu, dalje osjećam jaku bol

Novak otkazao i Dohu, dalje osjećam jaku bol

Do nedavno najbolji teniser na planeti Novak Đoković zbog bolova u laktu odustao je i od učešća na turniru u Dohi…

DOHA– objavljeno u kategoriji “ Globus- Sport- Vijesti- Magazin” 30. 12. 2017. 19: 07- Novak otkazao i Dohu, dalje osjećam jaku bol…

Đoković se prije Dohe zbog povrede koja ga je odvojila od terena šest mjeseci prethodno povukao i sa egzibicionog turnira u Abu Dabiju.

„Situacija sa laktom, nažalost, nije se promijenila u odnosu na juče. I dalje osjećam jaku bol. Zato sam prinuđen da odustanem od takmičenja na ATP turniru u Dohi, koji je prošle godine proglašen za najbolji turnir iz serije 250”, poručio je Đoković u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

On je dodao da mu je žao što neće igrati u Kataru gdje ima puno navijača i mnogo uspjeha. „Pamtim mnoge mečeve, poput finala prošle godine protiv Endija Mareja. Atmosfera na stadionu je bila odlična, a organizacija je na najvišem nivou. Sve će mi to nedostajati.

Međutim, poslije detaljnih konsultacija sa ljekarima, odlučili smo da je najbolje da nastavim sa terapijama i tretmanima lakta”. Prema njegovim riječima tek kada bude 100 odsto spreman nastupiće na turnirima.

„Nadam se da će to uskoro da se dogodi. Želio bih i da se zahvalim svima na strpljenju i razumjevanju”, zaključio je Novak. Prvi gren slem u sezoni Australijan open, na kome bi Đoković mogao da se vrati na teren, održava se od 15. do 28. januara.

Podsjetimo da Đoković nije igrao od turnira u Vimbldonu jula ove godine, jer je povrijedio desnu ruku, što je dovelo do preuranjenog završetka sezone za njega. Zbog dugog odsustva, Nole je sada na 12. mjestu ATP liste, što je njegov najniži nivo za proteklih 10 godina…

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net