Recent Posts

HAOS Osumnjičeni Četnik, “Deki Bosanac” likvidiran nasred ulice

HAOS Osumnjičeni Četnik, “Deki Bosanac” likvidiran nasred ulice

Dejan Steljić poznatiji kao Deki Bosanac, pronađen je mrtav na ulici rano ujutru… Osumnjičeni Četnik već tri godine bježi od policije…

KOSOVSKA MITROVICA– objavljeno u kategoriji “Crna Hronika- Region- Vijesti- Magazin” 29. 12. 2017. 13: 07- HAOS Osumnjičeni Četnik, “Deki Bosanac” likvidiran nasred ulice

Bio je jedan od glavnih ljudi kruševačkog podzemlja, kriminalac sa debelim dosjeom, Dejan Steljić poznatiji kao “Deki Bosanac”, pronađen je mrtav na ulici u srijedu ujutru. Zločin se odigrao u Kosovskoj Mitrovici, a osumnjičen je Mića Urošević, zvani Četnik, također kriminalac u bjekstvu, od ranije poznat policiji po ubistvu!!!

Steljićevo tijelo pronađeno je u 5.30 sati u ulici cara Dušana u Kosovskoj Mitrovici, a ubijeni kod sebe nije imao nikakva dokumenta, pa se za potvrdu identiteta i sumnje da je likvidiran Deki Bosanac čeka rezultat obdukcije ili da ga neko od rođaka prepozna.

Pored beživnotnog tijela nasred ulice nađen je i automobil “ford fokus”. Na automobilu su bila otvorena vozačeva vrata, što ukazuje na to da je žrtva možda pokušala da pobjegne ili potraži pomoć u nekoj od obližnjih kuća.

Motivi ovog zločina zasad nije poznato i trebalo bi da bude utvrđeno istragom.

Iako su se pojavile informacije da je Mića Urošević uhapšen, regionalni šef operative kosovske policije Željko Bojić nije mogao to da potvrdi jer je istraga još u toku.

Mića Urošević, zvani Četnik, iz Aleksinca, od srpskog pravosuđa u bjekstvu je već skoro četiri godine, a za njim je bila raspisana potjernica zbog ubistva Aleksandra Jocića (29) iz Aleksinca i ranjavanja Saše Dudića (38) 2014. godine.

Suđeno mu je u odsustvu i dobio je 20 godina robije.

Kako se navodi u presudi, Urošević je ispalio sedam hitaca u pravcu “micubišija”, kojim je upravljao Jocić, a u kojem su bili i Dudić i M. G. iz Aleksinca. Jocić je teško ranjen u grudi i vrat i ubrzo je preminuo, dok je Dudić lakše ranjen. On se, po svemu sudeći, od pravosudnih organa Srbije krio u Kosovskoj Mitrovici.

Bio je to oćito obračun dva zavađena klana iz Aleksinca prethodila je rasprava, koja se desila sat i po prije pucnjave te večeri, prilikom mimoilaženja kolima kod Gradske bolnice, kada je Urošević opsovao Jocića i Dudića, koji su se vraćali sa slave u Tešici. Urošević ih je, kako se navodilo u optužnici, pozvao da izađu da se „pobiju ko ljudi“, ali je Jocić nastavio dalje kolima.

Urošević je pozvao mobilnim telefonom Jocića oko ponoći da dođe kako bi „riješili“ sukob koji imaju, što ovaj nije prihvatio. Znajući kojim putem će proći, Urošević ga je sačekao kod broja 73, a kada je auto naišao, Urošević je iz daljine zapucao…

Apelacioni sud je odbio žalbe Uroševićevih branilaca i konstatovao da je Viši sud pravilno utvrdio činjenično stanje i adekvatno odmjerio kaznu okrivljenom. Uroševiću je izrečena kazna od 19 godina i 10 mjeseci zbog teškog ubistva i dvije godine zbog nelegalnog posjedovanja oružja pa mu je izrečena jedinstvena kazna od 20 godina zatvora, koja je sada pravosnažna posle odluke Apelacionog suda.

Apelacioni sud je potvrdio i oslobađajuće presude Daliboru Živanoviću i Daliboru Jocevu, koji su bili optuženi da su Uroševiću pomogli u zločinu.

Svjedok ubistva Saša Dudić, kako je naš list pisao, ubijen je u drugom obračunu, koji se odigrao u oktobru 2014. godine, pošto ga je, kako se sumnja, nožem u tuči ubo Darko Janković (36), zvani Čikago iz Aleksinca.

Žrtva Dejan Steljić je dobro poznat srbijanskoj policiji, a rođen je u Sarajevu. Kada je počeo rat u BiH, s porodicom se preselio u Kruševac i odmah pridružio tamošnjim kriminalcima.

Zbog nasilne prirode zauzeo je visoko mjesto u kriminalnoj hijerarhiji.

Bio je u sukobu sa Zoranom Jotićem Jotkom, jednim od vođa kruševačkog podzemlja, koji je uhapšen u akciji “Sablja”.

Devedesetih je bio sumnjičen za ubistvo jednog od Jotkinih saradnika, ali je kasnije oslobođen te optužbe.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net