Recent Posts

Prednovogodišnji dani u znaku druženja sa najmladjima

Prednovogodišnji dani u Novom Pazaru protiču u znaku najmladjih. Družeći se sa decom bez roditeljkog staranja, novogodišnje paketiće dečacima i devojčicama u prisustvu njihovih staratelja poklon paaketiće darivali su predstavnici grada Novog Pazara.

Prednovogodišnjem druženju je, na oduševljenje gostiju prisustvovao i gradonačelnik Nihat Biševac sa saradnicima a deca su u neobaveznim razgovorima pokazala i da o nekim za njih važnih pitanjima imaju veoma zanimljive stavove. Sramežljivi ali prijateljski osmesi na njihovim licima, pružene ruke prilikom pozdrava ioduševljenje mališana okupljenih na jednom mestu sa željom da im pokažemo da je njihov gradi njihov istinski prijatelj, potvrdjuju da su druženjem zadovoljni.

Sedamdeset devet dečaka i devojčica bez oba roditelja krenulo je put svojih domova ne krijući zadovoljstvo što će naodlasku sa sobom poneti novogodišnje poklone i nova prijateljstva. Gradonačelnik Nihat Biševac i njegovi najbliži saradnici poklonili su nakon ovog druženja svoje vreme i korisnima usluga Centra za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama.

Korisnici usluga Centra priredili su za svoje posebne goste izuzetno bogat jednočasovni zabavni program i potrudili se da uz podršku zaposlenih u ustanovi prezentuju veštinu glume, plesa i pevanja.

Prvi čovek Novog Pazara Nihat Biševac, čiji su dolazak prisutni pozdravili sa posebnim oduševljenjem , kazao je u uvodnom obraćanju da Centar za pomoć MNRO uvek može da računa na partnerski pristup grada jer je „rad zaposlenih izuzetno iskren, i očigledno pozitivno utiče na korisnike usluga“.

Gradonačelnik je kazao da će već u predstojećoj godini iz lokalonog budžeta biti izdvojeno znatno više sredstava za rad ove ustanove nego što je to bilo moguće ove godine ali i da saradnja neće prestati na tom nivou.„Zajednički uvek iznova tražimo najbolja rešenja po naše sugradjane sa smetnjama u razvoju. Centar je dugogodišnjim radom i porodičnim pristupom korisnicima i njihovim problemima zaslužio pažnju svih nas. Drago mi je da lepim, prednovogodišnjim povodom mogu pozdravitiprisutne i svima im u Novoj 2018. godini želim prvestveno zdravlje a onda i sve ono što ih pojedinačno čini srećnim“, kazao je Gradonačelnik Nihat Biševac.

Kao i prošle godine, na njegovu iniciativu a u saradnji sa Centrom za socijalni rad, za 79 decebez oba roditelja obezbedjen je, pored novogodišnjih paketića i poklon u pojedinačnoj vrednosti od po 12 000 dinara.ovakav potez motivisao je i druge lokalne samouprave da umesto priredjivanja novogodišnjeg dočeka sredstva usmere ka podršci deci bez roditeljskog stanja ili nekim drugim socijalno ugroženim kategorijama stanovništva.

Odeljenje za informisanje grada Novog Pazara-Jasmina Kruševljanin Bondžuković i  Senad Senko Župljanin

http://ibalkan.net/

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net