Recent Posts

NOVI SNIJEG, VEĆ U… Vrijeme za narednih nekoliko dana

NOVI SNIJEG, VEĆ U…: Pogledajte prognozu vremena za narednih nekoliko dana

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno i vjetrovito vrijeme. U noći na petak, padom temperature zraka, kiša će u Bosni postupno preći u susnježicu i snijeg. Jutarnja temperatura zraka između 3 i 9, a najviša dnevna temperatura zraka do 13 stupnjeva. Tokom dana, postupan pada temperatura zraka.

U Hercegovini, na zapadu i jugozapadu Bosne slaba kiša, a u ostalim djelovima bez padavina. Vjetar umjeren, sa jakim udarima južnog smjera. Tokom noći na četvrtak izgledni su i olujni udari juga brzine od 60 do 80 km/h.  Jutarnja temperatura zraka između 1 i 7, na jugu do 8, a najviša dnevna temperatura zraka između 7 i 16 stupnjeva.

Sutra oblačno s kišom u Hercegovini, Krajini, zapadnim, jugozapadnim i centralnim područjima Bosne. Jače padavine u Hercegovini i na jugozapadu. Krajem dana padavine se šire i na ostala područja. U noći na petak, padom temperature zraka, kiša će u Bosni postupno preći u susnježicu i snijeg. Jutarnja temperatura zraka između 3 i 9, a najviša dnevna temperatura zraka do 13 stupnjeva. Tokom dana, postupan pada temperatura zraka.

U petak prijepodne oblačno vrijeme. U Bosni susnježica ili snijeg. U drugoj polovini dana slab snijeg još može padati u centralnim i istočnim područjima. Poslijepodne razvedravanje u Krajini i Hercegovini. Jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2, na jugu zemlje do 5, a najviša dnevna temperatura na jugu do 9 stupnjeva.

U subotu mraz i prohladno. Tokom dana, malo do umjereno oblačno i sunčano. Krajem dana, postupno povećanje oblačnosti. Jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i 0, na jugu zemlje od 2 do 5, a najviša dnevna od 3 do 8, na jugu zemlje do 12 stupnjeva.

izvor: agencije

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net