Recent Posts

KAKAV RASPLET Život Ex igrača Arsenala i Galatasaraja,bio u haosu i na IVICI BIJEDE…

KAKAV RASPLET Život Ex igrača Arsenala i Galatasaraja,bio u haosu i na IVICI BIJEDE…

Život bivšeg fudbalera Arsenala i Galatasaraja Emanuela Ebuea je u potpunom haosu. Poslije razvoda žena mu je uzela gotovo sve, od bogatstva koje je zaradio u karijeri nije mu ostalo bukvalno ništa, pa je u više navrata pomišljao na samoubistvo. Ipak, i dalje ima dobrih ljudi koji su spremni da mu pomognu, a potvrda stiže iz Istanbula…

ISTANBUL– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Priče- Globus- Sport- Fudbal” 27. 12. 2017. 15: 52- KAKAV RASPLET Život Ex igrača Arsenala i Galatasaraja,bio u haosu i na IVICI BIJEDE…

Trener Galatasaraja i nesuđeni Selektor nogometne delekcije Bosne i Hercegovine, Fatih Terim bio je užasnut svim što se događa Ebueu, inače jednom od njegovih ljubimaca, pa je brže- bolje želio da mu pomogne i na taj način je pokazao kakva je osoba.

Bivši fudbaler Obale Slonovače živi zaista loše, detaljno je ispričao kroz šta je sve morao da prolazi poslije razvoda sa ženom, da je došao na ivicu bijede, ali će se sada to promijeniti. Strateg Galatasaraja mu je ponudio da radi kao pomoćni trener u pionirskom timu, što je Ebue oberučke prihvatio.

– Vijest o tome kako Ebue živi čuli smo u svlačionici poslije utakmice. Morao sam da reagujem- rekao je Fatih Terim poslije pobjede ekipe Galatasaraja  nad Goztepeom iz Izmira od (3:1).

Ebue i Terim su imali odličnu saradnju u Istanbulu. Bivši desni bek je u Istanbul došao 2011. godine iz Arsenala i dres “lavova” je nosio narednih pet godina. Poslije sjajnih igara i zalaganja postao je jedan od omiljenih fudbalera iskusnog trenera.

– Jako sam srećan što ću ponovo da radim sa Terimom i što mi je dao zaduženje u Galatasaraju. On mi je kao “baba”- otac, mnogo ga volim i sve bih uradio za njega- rekao je Ebue.

Poslije ovog poteza stratega Galatasaraja jasno je da će se život nekada beskompromisnog fudbalera polako vratiti u normalu i na sportske staze…

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net