Recent Posts

Carinik, uzeo 60 eura mita da “zažmiri” na uvoz polovnih guma

Carinik, uzeo 60 eura mita da “zažmiri” na uvoz polovnih guma

Optužnica protiv carinika koji je uzeo mito od 60 eura… Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv Emira T. iz Bosanske Krupe, državnog službenika zaposlenog u Upravi za indirektno oporezivanje…

SARAJEVO– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Crna Hronika- Region- Putovanja” 26. 12. 2017. 14: 11… Carinik, uzeo 60 eura mita da “zažmiri” na uvoz polovnih guma…

Kako se navodi u optužnici, on je 15 februara ove godine, u svojstvu carinika na Međunarodnom graničnom prelazu Gradina, zahtijevao i primio novac da izvrši radnju koju ne bi smio.

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv 60-godišnjeg Emira Tatarevića iz Bosanske Krupe, državnog službenika zaposlenog u Upravi za indirektno oporezivanje, kojom ga tereti za krivično djelo primanje dara ili drugih oblika koristi.

U optužnici se navodi da je optuženi, u cilju pribavljanja protivpravne imovinske koristi, od određene osobe zahtijevao i primio iznos od 60 eura prilikom ulaska u carinsko područje kako bi mu omogućio prevoz polovnih stvari uključujući, između ostalog, uvoz polovnih automobilskih guma što je zabranjeno uvoziti u BiH i što je suprotno važećim zakonskim propisima.

Optuženi se tereti da je počinio krivično djelo primanje dara i drugih oblika koristi iz člana 217. stava 1. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

– Optuženi je, u cilju pribavljanja protivpravne imovinske koristi, od određene osobe zahtijevao i primio iznos od 60 eura prilikom ulaska u carinsko područje kako bi mu omogućio prevoz polovnih stvari uključujući, između ostalog, uvoz polovnih automobilskih guma što je zabranjeno uvoziti u BiH i što je suprotno važećim zakonskim propisima – naveli su iz Državnog tužilaštva.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH…

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net