Recent Posts

SARAJEVO U Katedrali održana sveta Božićna misa Polnoćka

SARAJEVO U Katedrali održana sveta Božićna misa Polnoćka

Nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić predslavio je u Sarajevskoj katedrali Srca Isusova, Božićno bdijenje – Misu Polnoćku.

SARAJEVO– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region- Kultura- Magazin” 25. 12. 2017. 06: 52-  SARAJEVO U Katedrali održana sveta Božićna misa Polnoćka

Svečarskom pjesmom “Radujte se narodi” koju je izveo Katedralni zbor počelo je misno slavlje, na početku kojeg je kardinal Puljić pozdravio apostolskog nuncija u BiH Luigija Pezzutoa, uputivši preko njega čestitku papi  za rođendan i Božić, te je pozdravio sveštenike, časne sestre, misnike, predstavnike Pravoslavne crkve, vjernike  koji putem direktnog tv prijenosa prate polnoćku, medijske djelatnike, poželjevši mir svima u Božićnoj noći.

Nakon pokajničke molitve, i pjesama “Slava vama pastirima” i “Svim na zemlji na mir i veselje”, službe riječi i Aleluje koja je usklik radosti i hvaljenje Boga, uslijedilo je čitanje Evanđelja.

Potom je kardinal Puljić u propovjedi istakao aktuelne svjetske probleme i ljudske patnje.

“Živimo u vremenu beznađa, obavijeni mrakom nemilih ratova koji se vode iz interesnih razloga. Izbaci se brojka od 350.000 mrtvih, kao da su ‘gljive’ a ne ljudi. Opet oni kojima su pamet popili i koje guraju da ubijaju nazivaju teroristima, a oni koji ih u to guraju se veći teroristi. Veliki koji prodaju male ljude. Ruši se Božji zakon, naravni zakon,i to nazivaju demokracijom”, rekao je kardinal Puljić u propovijedi, naglašavajući kako je izgubljeno poštivanje života, jer se nerođeno ubija, stari se eutanaziraju.

Slavimo Isusa, jer on prosvjetljuje smisao života, vraća dostojanstvo čovjeku, rekao je kardinal Puljić.

Jer, nastavio je u propovjedi, nema goreg mraka nego kad čovjek izgubi ljubav, ostane napušten, zaboravljen.

Stoga dijete u jaslicama vraća čovjeku dostojanstvo, pokazuje ljubav Boga za čovjeka.

Kardinal Puljić je poželio da zasja Božje svjetlo u srcima ljudi, obiteljima, u svijetu.

“Neka Božićna noć prosvijetli srca, odagna beznađe koje je zavladalo u ljudima. Ne dajmo da nam ispiju razum, osjećaj za pravdu, bogobojaznost”, rekao je na kraju propovjedi kardinal Puljić čestitajući Božić uz poruku da donese radost vjere i ljepotu života.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net