Recent Posts

Pobjeda Damira Rastića u Erzurumu

Pobjeda Damira Rastića u Erzurumu

Reprezentativac iz Sjenice u skijaškom trčanju Damir Rastić pobjedio je u turskom skijaškom centru Erzurumu u trci distance na 15 kilometara slobodnim stilom.

Erzurum– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region- Sport- Ostali sportovi- Magazin” 25. 12. 2017. 14: 59- Pobjeda Damira Rastića u Erzurumu

U konkurenciji 24 takmičara, dvadesetdevetigodišnji Sjeničanin slavio je sa vremenom od 36 minuta i tri desetinke, ispred domaćih predstavnika Omera Ajčičeka i trećeplasiranog Hamze Dursuna, koji su bili 25,6, odnosno 27 sekundi sporiji.

U Sjenici nema dovoljno snijega za adekvatan trening, nema ga ni u najavi ni u narednih 10 dana, pa sam prihvatio poziv Skijaške federacije Turske i učestvovaću na ukupno šest takmičenja u njihovoj organizaciji. Ovdje su uslovi odlični. Staza je na visini od 1.800, a hotel na 2.300 metara“, rekao nam je Rastić. 

Ekstra daroviti Damir Rastić je današnjim rezultatom zaradio 42,69 FIS bodova, što je njegov treći najbolji rezultat u karijeri.

Rastić je u turskom zimskom centru nastupio u klasiku na deset kilometara, gdje je bio treći upisavši 65,93 FIS bodova, iza pobjednika Dursuna i Ajčičeka.

U Turskoj ću ostati do 4. januara. Cio ovogodišnji program priprema i takmičenja prilagođen je Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu. Plan je da u Južnoj Koreji tokom februara budem u top formi. Zbog toga ovosezonski rezultati još nisu na vrhusnkom nivou, ali napredujem iz takmičenja u takmičenje, kao što želim“, naveo je za gledaoce i slušaoce za A1 Balkan mrežu Damir Rastić.

Damir Rastić će ponovo na stazu u narednog dana u utorak, kada će u Erzurumu biti održana još jedna trka na 15 kilometara slobodnim stilom.

 

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net