Recent Posts

BALKAN promjenljivo, temperature iznad prosječnih vrijednosti

BALKAN promjenljivo, temperature iznad prosječnih vrijednosti

Sarajevo, sa najvišom dnevnom temperaturom zraka danas kretaće se većinom između šest i 12 stepeni Celzijusovih…

SARAJEVO– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region- Putovanja- Magazin” 25. 12. 2017. 06: 32-  BALKAN promjenljivo, temperature iznad prosječnih vrijednosti…

– Na području centralne, istočne i sjeveroistočne Bosne danas prijepodne oblačno i slaba kiša, a u Hercegovini, zapadu i sjeverozapadu Bosne pretežno vedro, prenosi Anadolu Agency (AA).

Vjetar u Bosni slab južnog i jugozapadnog smjera. U Hercegovini slab vjetar sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka kretaće se većinom između šest i 12 stepeni Celzijusovih.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH, u ponedjeljak će većinom preovladavati sunčano vrijeme. Lokalno je moguća magla ujutro u centralnim i istočnim područjima Bosne. Na krajnjem sjeveru Bosne je moguća dugotrajna niska naoblaka. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus jedan i četiri stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između sedam i 13 stepeni Celzijusovih.

U ponedjeljak, 25.12.2017., većinom će preovladavati sunčano vrijeme. U Bosni je lokalno moguća magla ujutro u centralnim i istočnim područjima i na krajnjem sjeveru. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 14°C.

U utorak, 26.12.2017., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini lokalno sa slabim kratkotrajnim pljuskom. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 12°C.

U srijedu, 27.12.2017., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i vjetrovito vrijeme. U Hercegovini i jugozapadu Bosne lokalno sa slabim pljuskovima. Vjetar umjeren i jak južnog smjera. Od večernjih sati i tokom noći na četvrtak izgledni su i olujni udari juga brzine od 60 do 80 km/h. Na sjeveru i sjeveroistoku Bosne vjetar je slabiji u odnosu na ostala područja. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 13°C.

U četvrtak, 28.12.2017., prognozira se oblačno sa kišom. Više padavina u Hercegovini. U Bosni vjetrovito ujutro, a u Hercegovini vjetrovito do poslijepodnevnih sati. U noći na petak u Bosni vjetar mijenja smjer na sjever kada je izgledno da kiša pređe u snijeg. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 10°C, na jugu zemlje do 12°C.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net