Recent Posts

Sarajevo: Miljacku preplavile bijele ruže, grad heroja zaboraviti neće

Sarajevo: Miljacku preplavile bijele ruže, grad heroja zaboraviti neće

Bacanjem bijelih ruža u Miljacku sa mosta na Dolac Malti danas je oko stotinjak građana Sarajeva još jednom je odalo počast Irhanu Foči Nanetu, koji će ostati zapamćen kao heroj koji se nije plašio da žrtvuje svoj život kako bi pomogao prijatelju…

SARAJEVO– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Priče- Region- Putovanja- Magazin” 24. 12. 2017. 14: 52- Miljacku preplavile bijele ruže, grad heroja zaboraviti neće…

Irhan Fočo se utopio u Miljacki prošle sedmice nakon što je skokom u nabujalu rijeku u pokušao da spasi prijatelja Aldina Mulića koji je već bio u vodi.

Mladićima spasa nije bilo te ih je podivljala rijeka odnijela sa sobom. Fočino tijelo je pronađeno dva dana kasnije u Visokom te je on jučer i ukopan dok se za Mulićem još uvijek traga.

Sarajlije koje su danas okupile na inicijativu Facebook grupe “Nanetove komšije”, nisu mogle zadržati suze gledajući u vodu koja je odnijela dva mlada života. To je slučaj i sa Salkom Turohanom, jednim od Fočinih komšija koji je učestvovao i u organizaciji današnjeg događaja.

-Družili smo se, bio je divan mladić, nikada ga u nečem lošem niste mogli uhvatiti. Zaista nemam riječi za ovako prerano ugašenu mladost – kazao nam je Turohan kroz suze.

Počast Foči bacanjem bijele ruže na mjesto stradanja mladića danas je, između ostalog, odala i majka djevojke koja se družila sa Fočom.

– Kćerka mi je pričala o Irhanu, govorila kako je upoznala divnog mladića, postali su dobri prijatelji pa sam ga i ja upoznala. Zaista je bio poseban i bila sam sretna što moja kćerka imala takvog druga na kojeg se uvijek može osloniti. Ne možemo da vjerujemo da ga više nema – kazala je jedna od građanski Sarajeva.

Među prisutnima danas na mostu je bila i sestra nestalog Mulića. Vidno potresena nije, mogla govoriti.

– Neka ove ruže, kao simbol hrabrosti, osvijetle rijeku i pomognu potragu za nastradalim Aldinom Mulićem, poručili su građani.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net