Recent Posts

Dragan Bjelogrlić: Jelke nad Balkanom

Dragan Bjelogrlić: Jelke nad Balkanom

Glumac i reditelj Dragan Bjelogrlić gostovao je u TV emisiji 24 minuta, samo dva dana poslije početka slučaja “jelka”…

BEOGRAD– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Crna Hronika- Region- Magazin” 24. 12. 2017. 11: 02- Dragan Bjelogrlić: Jelke nad Balkanom…

Tamo gdje prestaje logika, počinje srpska politika…i ko zna, možda jednog dana snimimo seriju Jelke nad Balkanom…

Više javno tužilaštvo postupa u vezi sa spornim javnim nabavkama u Beogradu, koje su povezane s kompanijom Kip Lajt, uključujući i spornu nabavku novogodišnje jelke od 83.000 eura.
 
“Više tužilaštvo prikuplja potrebna obaveštenja u vezi s tom kompanijom koja se odnose na sve sporno o čemu se pisalo”, rečeno je u Višem tužilaštvu za Insajder.
 
Novogodišnja jelka od 83.000 eura postavljena je tri dana prije nego što je grad Beograd dodijelio ugovor o nabavci jelke firmi Kip Lajt, kao najboljem ponuđaču.
 
Dragan Dobrašinović iz Koalicije za nadzor javnih finansija rekao je za Insajder, da je u ovom slučaju jasno kao dan da je tender namješten.
 
“To što su oni uradili je protivzakonito jer Zakon o javnim nabavkama jednostavno ne daje takvu mogućnost. To govori da su se oni sve dogovorili i završili prije nego što je nabavka sprovedena”, kazao je Dobrašinović.
 
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali prvo je rekao da je iznenađen iznosom, ali je potom priznao da je taj iznos naveden u predlogu budžeta i poručio da će ugovor sa firmom Kip Lajt biti raskinut.
 
Nakon toga kompanija koja je trebalo da zaradi na nabavci jelke saopštila je da je spremna da sporazumno raskine ugovor sa Gradom Beogradom o nabavci novogodišnje jelke i da je pokloni Beograđanima.
 
Grad Beograd od firme Kip Lajt godinama unazad kupuje prazničnu rasvjetu.

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net