Recent Posts

BEOGRAD: Skandal oko Mega- jelke od 83.000 eura, ostaje na trgu Republike

BEOGRAD: Skandal oko Mega- jelke od 83.000 eura, ostaje na trgu Republike

Brzinom munje i svjetlosti danas se raširila vijest da je Beograd za novogodišnju jelku platio čak 83.000 eura…

BEOGRAD– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region- Magazin” 22.12. 2017. 05: 05- BiH: BEOGRAD: Skandal oko Mega- jelke od 83.000 eura, ostaje na trgu Republike …

Provjerili smo da je atrakcija ogromna novogodišnja jelka koja je ikada krasila gradske ulice i trgove, visine 18 metara, postavljena je prije par dana na ulazu u Knez Mihailovu ulicu, a izazvala je veći haos nego ijedna prije nje. Kako svojim izgledom, tako i samom cjenom.

Jelka na početku Knez Mihailove ulice prvobitno je grad trebalo da košta astronomskih 83.000 eura, što je svrstava u red najskupljih na čitavom planetarnom sistemu. Poređenja radi, ona ispred Centra “Rokfeler” u Njujorku bez ukrasa plaćena je 25.000 dolara, a čudili smo se i što je za novogodišnju jelku u Rimu plaćeno skoro 50.000 eura.

Ona je, prema podacima iz tenderske dokumentacije, koštala 9,97 miliona dinara ili više od 80.000 eura. U cijenu je pored same jelke uračunata i njena dekoracija.

Istraga će utvrditi da li se radi o grešci ili baš o nečemu drugom…

– Ako je u pitanju greška, ispravićemo je. Ako je bilo nezakonitih radnji, neko će odgovarati- dodao je gradonačelnik Beograda, Siniša Mali. .

Iako će ugovor biti raskinut, jelka visoka 18 metara će ipak ostati na Trgu Republike. Kako saznajemo, firma “Kip lajt” koja je pobjedila na tenderu odlučila je da to bude njena donacija Gradu Beogradu i svim Beograđanima.

– Naša kompanija je učestvovala na javnoj i transparentnoj nabavci za novogodišnju jelku koju je raspisao Grad Beograd. Kroz proces sproveden po zakonu i svim propisima, naša kompanija je pobjedila i dobila posao- poručuju iz “Kip lajta” i napominju da već 17 godina sarađuju sa Gradom Beogradom, te mnogim gradskim upravama.

U ovoj firmi kažu da su spremni da sporazumno raskinu ugovor kako je najavio gradonačelnik Siniša Mali.

– Pored toga, Upravni odbor je donio odluku da pomenutu jelku donira svim građanima Beograda i da, na taj način, ako to Grad Beograd prihvati, damo svoj doprinos uljepšavanju glavnog grada tokom predstojećih praznika- stoji, između ostalog, u saopštenju firme “Kip lajt”.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net