Recent Posts

Petarde ne treba potpuno braniti: Naravno djecu držati pod nadzorom

Petarde ne treba potpuno braniti: Naravno djecu držati pod nadzorom

Treba vidjeti kako to predlaže jedna “Njemačka organizacija za sigurnost u domu” i sprječavanje nesreća, roditeljima ipak savjetuje da nadziru jedno po jedno dijete, umjesto nekoliko njih odjednom…

ISTANBUL– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Globus-Tehnologija- Crna Hronika-  Magazin” 21.12. 2017. 01: 05- Petarde ne treba potpuno braniti: Naravno djecu držati pod nadzorom…

Od pirotehnike se najčešće ozlijede djeca, no, njemački stručnjavci tvrde kako djeci ne treba u potpunosti zabraniti doticaj s pirotehnikom jer im time ona postaje još privlačnijom.

Umjesto potpune zabrane, djeci treba omogućiti pristup pirotehničkim sredstvima – uz nadzor roditelja. Pod njihovim budnim okom i na nezapaljivoj površini mogu ih koristiti čak i najmlađi uzrasti.

Njemačka organizacija za sigurnost u domu i sprječavanje nesreća roditeljima ipak savjetuje da nadziru jedno po jedno dijete, umjesto nekoliko njih odjednom.

Djeca mlađa od šest godina trebala bi ostati u zatvorenom i vatromete promatrati s udaljenosti, kroz zatvoreni prozor. Ukoliko mališani ipak idu van gledati eksplozije, trebali bi nositi nezapaljivu odjeću bez kapuljača, u koje bi pirotehnika mogla upasti.

Prema podacima hrvatske policije, od 15. prosinca prošle do 8. siječnja ove godine, od uporabe pirotehničkih sredstava ozlijeđene su 34 osobe, od kojih osam teško. Najčešće žrtve su djeca, ozlijeđeno ih je 21, uključujući petoro teško.

Naš sud iz regionalnog portala iBalkan.net je da u nekim slučajevima su roditelji ti koji kupuju djeci petarde i uče ih takvom ponašanju. trgovine da ne spominjemo. Nije probelm što prodaju one male zabice djeci od 6-7 godina, nego bi im prodali sve što požele, čak i ono što nije za mlađe od 18 dozvoljeno. a nitko to ne kontrolira.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net