Recent Posts

Najopsežnija akcija i potraga ikada u BiH: Aldina Mulića traži 800 spasilaca

Najopsežnija akcija i potraga ikada u BiH: Aldina Mulića traži 800 spasilaca

Potraga za Aldinom Mulićem koji je prije osam dana upao u rijeku Miljacku te nestao nastavlja se i dalje…

SARAJEVO– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region- Crna Hronika-  Magazin” 20.12. 2017. 12: 26- Najopsežnija akcija i potraga ikada u BiH: Aldina Mulića traži 800 spasilaca…

Akcija traženja nestalog mladića kojom rukovodi Federalna uprava civilne zaštite jedna je od najvećih ikada te će u njoj učestvovati čak 800 spasilaca i volontera. Pretraživat će se teren na potezu od Dolac Malte do Bosanskog Šamca.

– Imamo timove na vodi, timove na kopnu, i angažovani su svi oni ljudi koji se bave zaštitom i spašavanjem i općenito intervencijama u slučaju nesreća – kazao je za Faktor Fahrudin Solak, direktor Federalne uprave civilne zaštite.

Danas, osim FUCZ-a i kantonalnih Uprava civilne zaštite, angažovani su i FUP, MUP KS, MUP ZDK, Savez gorskih službi spašavanja u BiH, Civilna zaštita Republike Srpske, rafting klubovi iz Banja Luke, Bosanskog Šamca, Foče, Ključa, vatrogasci iz Doboja, Maglaja, Žepča, Zavidovića, Zenice, Visokog kao i veliki broj volontera.

– Imat ćemo oko 40 čamaca u vodi i dva punkta ronioca, jedan iza RTV Doma u Sarajevu, a drugi u Lašvi. Imamo dva isturena komandna mjesta i to jedno koje pokriva područje od Kaknja do Doboja  i drugo koje pokriva područje od Malte do Lašve – istakao je Solak.

Samo u Sarajevu danas će korito rijeke Miljacke pretraživati oko 300 ljudi.

Dvojica mladića, Irhan Fočo (24) i Aldin Mulić (28), nestali su u nabujaloj Miljacki u noći između utorka i srijede prošle sedmice. Tijelo Irhana Foče nađeno je u rijeci Bosni, u mjestu Čekrekčije kod Visokog, a za tijelom Mulića se još traga.

http://iBalkan.net

One Comment

  1. Svaka čast ovim ljudima! Nije fer što izjavljuju neki ljudi… Ali zna se da prazna kanta zvoni glasno.. Ja sam miran, znam da meni i mojoj djeci ima tko pomoći ako zatreba!

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net
%d bloggers like this: