Recent Posts

Vučić kod Putina, demonstrirao i kako govori ruski jezik

Vučić kod Putina, demonstrirao i kako govori ruski jezik

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučića sastao se sa predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom u Kremlju. Sastanak bi, kako prenose mediji, trebalo da traje oko dva sata, nakon čega će se obratiti medijima.

MOSKVA– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Evropa- Magazin” 19.12. 2017. 18: 42- Vučić kod Putina, demonstrirao i kako govori ruski jezik

Premijer Srbije boravi u dvodnevnoj poseti Moskvi, gde se sastao sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom. Predsjednik Srbije Aleksandar Vučića se u Moskvi obratio se na ruskom jeziku.

Putin je nedavno zadivio intrenet fanove kada je u Sankt Peterburgu poslužio kao prevodilac za jednog njemačkog političara. Ipak, nije u pitanju usamljena epizoda u kojoj je ruski predsjednik dokazao da može da probije jezičke barijere.

Dvojica predsjednika su na početku sastanka iskazali zadovoljstvo ekonomskom i svakom drugom saradnjom ove dvije zemlje, i najavili da će imati puno tema za razgovor tokom sastanka. Putin je istakao da je ovo prva posjeta Vučića kao predsjednika Srbije.

– Drago mi je da vas pozdravim. Imamo dobre odnose još od vremena kada ste bili premijer, i nadam se da će tako biti i ubuduće – rekao je Putin, prenosi Blic.

Vučić je zahvalio Putinu na podršci koju pruža Srbiji po pitanju očuvanja teritorijalne cjelovitosti i integriteta Srbije.

– Zahvalan sam na svemu što ste učinili. Srbi cijene i uvijek će biti zahvalni za podršku i pomoć koju nam pružate – rekao je Vučić.

Obraćajući se Putinu na ruskom jeziku, Vučić je istakao kao značajnu činjenicu da se ekonomska saradnja stalno unapređuje, kao i politički odnosi.

Čestitao je Putinu na kandidaturi za novi predsjednički mandat, izrazio uvjerenje da će buduća saradnja biti na još višem nivou, i zahvalio na dobrodošlici i gostoprimstvu.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net