Recent Posts

ISTANBUL: Još jedan Hrvat izgubio posao na Bosforu

ISTANBUL: Još jedan Hrvat izgubio posao na Bosforu

Igor Tudor više nije trener Galatasaraja…  u Istanbulu dobio otkaz još jedan hrvatski trener, Velimir Perasović koji je bio na klupi Anadolu Efesa…

ISTANBUL, ZAGREB: objavljeno u kategoriji “Vijesti- Evropa- Sport- Fudbal- Košarka” 18.12. 2017. 18: 59- ISTANBUL: Još jedan Hrvat izgubio posao na Bosforu

Igor Tudor nakon novoga kiksa izgubio prvo mjesto na ljestvici, a zatim i posao…

Tudor je dobio otkaz zbog serije poraza istanbulskog tima. Galatasaraj je prvo u Kupu izgubio od drugoligaša Sivasa, da bi i u prvenstvu pao na gostovanju Malatji 2: 1. To je iskoristio Basakšehir da preuzme prvo mjesto na tabeli sa bodom više od Galate.

Tudor je inače u više navrata bio blizu otkaza, jedan od razloga je i ispadanje u kvalifikacijama za Ligu Evrope od Ostersunda. Ono što ga je držalo na klupi je prvo mjesto u turskom šampionatu, ali je na posljednje četiri utakmice doživio tri poraza i izgubio i lidersku poziciju.

U posljednjih mjesec dana Galatasaray je doživio teške poraze od Bašakšehira (5-1) i rivala Bešiktaša (3-0), a nakon jučerašnjeg poraza od Malatyaspora 2-1 slavni istanbulski klub izgubio je prvo mjesto ljestvice turskog prvenstva i prepustio ga Bašakšehiru.

To je očito bio dovoljan okidač čelnicima kluba da prekinu suradnju s Igorom Tudorom. Iako službene potvrde još nema, o tome jutros pišei vaš regionalni portal http://iBalkan.net

Bivša zvijezda Hajduka i Juventusa na klupu Galate stigla je iz Karabukspora usred prošle sezone te s turskim velikanom osvojila četvrto mjesto. Ove sezone gurali su odlično, ali kriza u posljednjih mjesec dana i nezadovoljstvo igrača bili su dovoljno jak čimbenik u odluci uprave.

Očekuje se da ga a danas evo jeste naslijedio Fatih Terim koji se dugo povezivao sa selekcijom BiH…

Zanimljivo da je prije nekoliko dana otkaz u Istanbulu dobio još jedan hrvatski trener, Velimir Perasović koji je bio na klupi Anadolu Efesa.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net