Recent Posts

SARAJEVO: Potraga za Mulićem bez rezultata, čamci izvučeni iz rijeka

SARAJEVO: Potraga za Mulićem bez rezultata, čamci izvučeni iz rijeka

Tokom noći vizuelna pretraga… spasioci s čamcima su jedno vrijeme pod svjetlima reflektora pokušali pretraživati dio rijeke ispod mosta u naselju Dolac- Malta, ali su nakon što je pao mrak izvukli čamce iz rijeke. Radilo se o potrazi za Mulićem…

SARAJEVO– objavljeno u kategoriji “Vijesti-Region- Crna Hronika” 15.12. 2017. 00: 12- SARAJEVO: Potraga za Mulićem bez rezultata, čamci izvučeni iz rijeka…

Timovi za pretrage koji već dva dana pretražuju Miljacku, nakon što su dvojica mladića u noći sa utorka na srijedu upali u tu rijeku u sarajevskom naselju Dolac – Malta za danas su završili s pretragom čamcima, ali će vizualna pretraga biti nastavljena i tokom noći, kazala je za Faktor glasnogovornica FUCZ-a Majda Kovač. Danas je pronađeno tijelo Irhana Foče ali, nažalost, Aldin Mulić nije pronađen.

– Pretraga će nešto manjim intenzitetom biti nastavljena vizuelno, gdje to bude moguće uz pomoć reflektora i baterijskih lampi na mjestima gdje se očekuje da bi se moglo pojaviti drugo tijelo, a ujutro rano, već od šest sati ponovo će biti nastavljena većim intenzitetom – kazala nam je Kovač.

Kako nam je pojasnila Kovač, danas su u rijeci Miljacki pretražene dvije rolne korištenjem takozvanih tirolskih priječnica.

– Postave se dva automobila sa obje strane i fiksira se sajla za koju se kače čamci i spasioci. Istom metodom pretraživan je teren i s obje strane rijeke Bosne prema Zenici – kazala nam je Kovač.

Oko 11 sati, u Čekrekčijama kod Visokog, pronađeno je tijelo Irhana Foče (24), nakon čega je potraga u rijeci Bosni proširena nizvodno prema termoelektrani Kakanj. Ova pretraga za Mulićem na lokaciji kod Kaknja se odvijala istovremeno kada i ona na Dolac- Malti.

iBalkan.net

 

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net