Recent Posts

Jel, ”huliganima iz Hrvatske neko dao 10.000 eura da naprave haos u Beogradu”

Jel, ”huliganima iz Hrvatske neko dao 10.000 eura da naprave haos u Beogradu”

Trojica od šestorice privedenih Hrvata, koji su učestvovali u masovnom huliganskom obračunu tokom derbija u Beogradu, bili su plaćeni za učešće u tuči.

BEOGRAD, SPLIT– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Crna Hronika- Region- Sport- Magazin” 15.12. 2017. 17: 59- Jel, ”huliganima iz Hrvatske neko dao 10.000 eura da naprave haos u Beogradu”…

To piše današnji “Blic” i navodi da je kod jednog od njih nađena i količina narkotika dovoljna za nekoliko godina robije.

Prema navodima “Blica”, Hrvati- Splićani, njih trojica, među kojima i Ante Firić (26) i Damir Dovarović, dobili su 10.000 eUra da dođu u Beograd i krenu u okršaj.

Izvor “Blica” iz MUP-a nije želİo da otkrije ime lica koje je Hrvatima platilo, kako ne bi uticao na istragu.

Firić je teško povređen u huliganskom sukobu i hospitalizovan je na VMA. Zadobio je ubodnu ranu nožem na leđima, a ima i hematom na mozgu. Firić je, prema dostupnim podacima, do sada nekoliko puta osuđivan zbog reketiranja. Hrvatskoj javnosti postao je poznat kada je prİJe tri godine sa bratom Sandrom Firićem i s nekoliko prijatelja brutalno pretukao ugostitelja sa Hvara Franu Žuvelu, navodi beogradskş list.

Prema dostupnim podacima, u tuči je učestvovalo najmanje šest Hrvata, među kojima i bokser Damir Tovarović, nekadašnji državni prvak Hrvatske u borilačkim sportovima.

Današnje “Novosti” navode da je u organizaciji izazivanja tuče na 156. večitom derbiju učestvovalo najmanje 100 ljudi i da su u organizaciju nereda “bile uključene i pojedine strane službe”, čiji su operativci u poslednje vrijeme “značajno povećali prisustvo u našoj zemlji”.

“Novosti” ne navode ko je izvor ovih tvrdnji…

izvor: agencije

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net