Recent Posts

ČEKAJ MALO!!! Nikoga ne dira, nikoga ne mrzi

Čekaj malo !!! Zar svako od nas, kad se hoće ženit i udavat, ne gleda i ”koze od loze” a i da je njegove vjere?
Kakvo je to šupljiranje da samo muslimani gledaju da je djevojka ili momak isto muslimanka/musliman? Onaj ko odabere drugačije sam je odabrao al’ da se gleda ubrat cvijet iz svoje bašte gleda se, i to kod svakog’, uz svo poštovanje prema onima koji su se borili, izborili i žive svoju ljubav uz onu/onog što im srce odabra.
Al’ jok samo balijski teroristi to gledaju. Ma jel’ Boga ti ???

Zar je to što neko ne pruža ruku ženi ili što žene ne primaju ruku od muškarca, nešto vrijedno, klasiranja. Zar neko uživa u tome da ga gledaju kao objekat za razmnožavanje i blud? Neće da mi pruži ruku, neće i šta sad? Šta mi ima pružat’ ruku a možda je maloprije išao na zahod i nije ih ni oprao?
Al’ jok, samo balijski teroristi i teroristkinje ne pružaju i ne primaju ruku!!! Ma jeelll Boga ti???

Šta je loše u tome što nakon obavljene nužde ljudi peru guzicu? Zdrobismo se prićajuć’ o higijeni a uletimo u zahod na brzinu a još brže izletimo iz njega. Jel’ to ono ratno ”saćuvaj me Bože vjere, koja dupe pera”?Jel’ se i po tome svrstavamo i razvrstavamo?
Ma joojjkkk, samo balije u zahodu imaju guzoperu i peru ruke nakon svake upotrebe istih. Ma jeelll Boga ti???

Neće da čestita Božić, pa neće i šta sad?
Vjeruje u jednog jedinog Boga koji nije rođen i nije rađao, pa nek vjeruje. Al’ nikoga ne primorava na ništa. Ona/on svoje, ti svoje al’ sve u miru duševnom i tjelesnom. Šta je tu loše?
E nije ništa loše al’ ona/on su balijski teroristi, ne pozdravljaju se rukovanjem, spuštaju pogled kad naiđe izazovno obučeno žensko, ne jedu krmetinu, vole porodičan život, cijene roditelje i djecu, molitvom se približavaju Bogu i zadržavaju ljudskost i mir u sebi iii peru guzicu zarad higijene, zdravlja i čistote koja je potrebna za obavljanje namaza.
Prašta a ne zaboravlja zlo a umije pohvaliti svako dobro koje mu je učinjeno.

Pa jel’ dosta više!? Ako je muslimanka/musliman nije retardus nego mu vjersko opredjeljenje nalaže sabur, poštivanje i oprost. Šta sad treba da se pravda nekome što je takva/takav kakav jest?
Zar se po bradi prepoznati može dobar ili loš? Ma može klinac. Al’ de, samo vi o insanu sudite hajvanskim aršinima, pa da vidimo gdje će vas to odvesti.

A griješeć’ se o njih, te i takve, svaki grijeh ide na vaš račun. Pa vi de…

Nako ja, došlo mi. Ma prekipilo mi, ha ya…

Piše: Erna Dervišić

http://ibalkan.net/

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net