Recent Posts

SARAJEVO: Bratu vlasnika kafića pozlilo, okliznuo se, za njim skočio konobar

SARAJEVO: Bratu vlasnika kafića pozlilo, okliznuo se, za njim skočio konobar

Velika potraga za dvojicom mladića nestalim u nabujaloj rijeci Miljacki ni nakon 27 sati ne nazire se kraj…

SARAJEVO– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region- Crna Hronika- Magazin” 13. 12. 2016. 08: 52- Bratu vlasnika kafića pozlilo, okliznuo se, za njim skočio konobar…

Sve je počelo rano jutros u 2.28 sati kada je Policijskoj upravi Novo Sarajevo dojavljeno da su u korito rijeke Miljacke na Dolac- Malti upale dvije osobe.

Saznajemo da je jedan od nestalih Aldin Mulić (28).

Mulić je, prema našim nezvaničnim saznanjima, prisustvovao proslavi jednog rođendana na Ilidži, nakon čega se vratio u kafić “Argelini”, čiji je vlasnik njegov brat. U jednom trenutku mu je pozlilo, te je izašao iz objekta i otišao do obale. Pretpostavlja se da je počeo da povraća i potom se okliznuo i upao u Miljacku. To je primijetio konobar “Argelinija” inicijala I.F. (24) koji je odmah za njim skočio u vodu i od tada im se obojici gubi svaki trag.

U akciju spašavanja po dojavi su se odmah uključile brojne ekipe, među kojima i policajci, vatrogasci, pripadnici Civilne zaštite i Gorske službe spašavanja (GSS).

Spasioci, njih više od 100, detaljno “češljaju” svaki dio Miljacke, a raspoređeni su od mjesta na kojem su mladići upali pa sve do Visokog, gdje je obaviještena lokalna stanica GSS-a kako bi na vrijeme reagovala i uočila tijela unesrećenih uoliko doplutaju rijekom Bosnom.

Utapanja u Miljacki prava su rijetkost, no zbog velikih oborina vodostaj rijeke, koji je obično vrlo nizak, naglo je narastao u proteklih 48 sati i sada je na razini od oko dva metra. Voda je potpuno zamućena, što značajno otežava potragu za tijelima, u koju su, osim policajaca i ronioca, uključeni i vatrogasci, civilna zaštita te pripadnici Gorske službe spašavanja (GSS), uz čamce i dronove.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net