Recent Posts

Mirza Teletović: Ima ugruške u plućima, osjeća se loše,nije životno ugrožen

Mirza Teletović: Ima ugruške u plućima, osjeća se loše,nije životno ugrožen

Vrhunski bh sportista i do skora kapiten košarkške reprezentacije Bosne i Hercegovine posljednjih nekoliko dana osjećao se loše i zatražio je pomoć ljekara, koji mu je nakon pregleda ponovo konstatovao ugruške u plućima.

Milwaukee SAD– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Globus- Sport-  Košarka- Magazin” 13. 12. 2016. 10: 52- Mirza Teletović: Ima ugruške u plućima, osjeća se loše,nije životno ugrožen…

Mirza Teletović je pod stalnim ljekarskim tretmanom…

Provjerili smo iz pouzdanih izvora, da Mirza Teletović je prije nekoliko sedmica imao operaciju koljena, tačnije hrskavice koja je zbog dugogodišnjih napora itekako istrošena. Posljednjih nekoliko dana osjećao se loše i zatražio je pomoć ljekara.

Naš košarkaš prije nekoliko godina preživio je plućnu emboliju, a sada je nakon operacije koljena ponovo na terapijama i nema bojazni za njegov život. Ugrušci u plućima su se pojavili vjerovatno kao posljedica operacije koljena.

– Naš košarkaš je pod stalnim ljekarskim tretmanom i osjeća se dobro, a u međuvremenu se oporavlja i od operacije koljena. Ono što je najvažnije, Mirzini zdravstveno stanje je stabilno. Situacija nije toliko strašna, niti je životno ugrožen – saopćeno je iz Mirzinog tima za odnose s javnošću.

Mirza Teletović je bosanskohercegovački košarkaš. Trenutno je član NBA-ekipe Milwaukee Bucks, a ranije u karijeri godinama je bio jedan od najboljih i najvažnijih igrača španske Caje Laboral, za koju je veoma uspješno nastupao u ACB-ligi i Euroligi. Zbog visine, ali i snalažljivosti, Teletović je još kao dječak počeo trenirati košarku u jablaničkoj Turbini. Sa 14 godina pristupio je tuzlanskoj Sloboda Diti, nastavio u belgijskom Oostendeu, gdje je svojim igrama skrenuo pažnju košarkaških stručnjaka iz Evrope i svijeta. Reprezentativac BiH je od 2005. i nastupio je na EP 2003. u Švedskoj EP 2005. u SCG i EP 2011. u Litvaniji.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net