Recent Posts

Identifikovano tijelo kod Visokog, radi se o konobaru, koji se utopio u Miljacki

Identifikovano tijelo kod Visokog, radi se o konobaru, koji se utopio u Miljacki

Tijelo koje je danas pronađeno u rijeci Bosni kod Visokog je identifikovano i radi se o Irhanu Foči, zvanom Nane (24), konobaru koji se utopio nakon što je skočio u Miljacku u sarajevskom naselju Malta da pokuša spasiti Aldina Mulića (28) za kojim se još traga…

SARAJEVO- VISOKO: objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region- Crna Hronika” 13. 12. 2016. 16: 42- Identifikovano tijelo kod Visokog, radi se o konobaru, utopio se u Miljacki…

Ovu informaciju potvrdili iz Federalne uprave civilne zaštite. Tijelo su u prosekturi Gradskih grobalja Visoko prepoznali članovi porodice Irhana Foče.

U toku uviđaja u visočkom selu Čekrekčije, na mjestu gdje je u rijeci Bosni pronađeno tijelo za koje se pretpostavljalo da je jedan od mladića za kojima se već dva dana traga, nakon što su u noći sa utorka na srijedu upali u rijeku Miljacku u sarajevskom naselju Malta.

Kako su nam s mjesta događaja,javili nasi reporteri da je tijelo je u vodi, ispod pružnog mosta, zadržalo deblo drveta, zbog čega ga je vlasnik parcele uspio uočiti u mutnoj i nabujaloj rijeci.

Tijelo je izvučeno iz vode i prije nekoliko trenutaka je stiglo vozilo JKP Gradska groblja Visoko, kojim će biti prevezeno u prosekturu, gdje će se prvo raditi identifikacija, a potom i obdukcija.

Istražitelji su na osnovu vanjskog pregleda tijela utvrdili da se radi o muškarcu, starosti oko 30 godina, krupnije tjelesne građe.

Kantonalna tužiteljica koja je rukovodila uviđajem naredila je obdukciju, kojom će se utvrditi tačan uzrok smrti.

Nastradali Fočo radio je kao u konobar u kafiću “Argelini”, koji je u vlasništvu Mulićevog brata. Nakon što je Mulić pod još nejasnim okolnostima upao u rijeku Miljacku u neposrednoj blizini tog kafića, Fočo je skočio u vodu za njim u namjeri da ga pokuša izvući.

Nažalost, riječna struja nabujale Miljacke ih je obojicu povukla i nisu uspjeli isplivati.

Federalna uprava civilne zaštite promijenila je sistem potrage. Kako nam je kazao direktor FUCZ -a Fahrudin Solak, potraga će sad ići u tri pravca – od Sarajeva prema Visokom, te od Visokog uzvodno i nizvodno.

Potraga za Aldinom Mulićem se nastavlja…

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net