Recent Posts

VELIKO NEVRIJEME u Banjoj Luci letjeli krovovi sa kuća…Studentski centar evakuisan

VELIKO NEVRIJEME u Banjoj Luci letjeli krovovi sa kuća…Studentski centar evakuisan

Nastava na svim fakultetima u Banjoj Luci obustavlja se na sedam dana zbog vanredne situacije u Studentskom centru “Nikola Tesla” i evakuacije studenata nakon polave u domovima, odlučeno je na vanrednoj sjednici proširenog kolegijuma.

– Svi studenti koji su smješteni u I, II ili III trećem paviljonu bit će hitno evakuisani, te će im biti osiguran prijevoz kući dok se ne saniraju domovi – navode iz Studentskog Parlamenta UNIBL.

Studentski parlament UNIBL je oformio krizni štab za pomoć ugroženima, te pozivaju sve studente koji nisu ugroženi da se jave u inbox Facebook stranice ili dođu kod prvog i drugog paviljona i pomognu svojim kolegama. Predstavnici Skupštine studenata proći će po spratovima da naprave spisak studenata kojima je potreban prijevoz.

Oformljen je i magacin za stvari u čitaonici prvog paviljona tako da studenti tamo mogu ostaviti dio stvari.

Olujno nevrijeme koje je pogodilo Banja Luku pruzrokovalo je veliku materijalnu štetu na tri paviljona SC “Nikola Tesla”. Vjetar je odnio krovove na ovim građevinama, a kiša onemogućila normalno funkcionisanje i boravak studenata u sobama.

Trenutno tri paviljona nemaju struju, a u prvom i drugom voda je došla do prizemlja.

Prema posljednjim informacijama banjalučkih gradskih službi, u olujnom nevremenu koje je zahvatilo taj grad, u noći 11. na 12. decembar, oštećeno je 11 krovova stambenih zgrada i javnih ustanova, te oboreno i oštećeno 166 stabala u drvoredima na javnim površinama, piše Fena.

Oštećenja su zabilježena i na četiri autobuska stajališta, šest bilborda, devet siti lajtova, 18 saobraćajnih znakova, te više od 60 automobila.

izvor agencije

 

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net