Recent Posts

Uhapšeno još šest pljačkaša “Binga” i drugih tržnih centara

Uhapšeno još šest pljačkaša “Binga” i drugih tržnih centara

Federalna uprava policije u nastavku akcije rasvjetljavanja razbojništava koja su se dogodila u Bingu u Sarajevu i Bugojnu uhapsila je još šest osoba, potvrđeno je za Faktor. U okviru akcije FUP-a uhapšene su i osobe koje se dovode u vezu s krađama i razbojništvima i u drugim tržnim centrima i benzinskim pumpama.

MOSTAR– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region- Crna Hronika- Magazin” 13. 12. 2016. 17: 42-  Uhapšeno još šest pljačkaša “Binga” i drugih tržnih centara…

Nova šesterica su uhapšena na području Hercegovačko – neretvanskog i Zapadno – hercegovačkog kantona, a radi se o M.M. (27), R.B. (30), A. B. (34), J.M. (34) i J.U. (86), svi iz Mostara te I. L. (40) iz Čapljine.

Iz FUP-a preciziraju da je hapšenje razbojnika provedeno u okviru operativne akcije kodnog naziva “Shark”, a privedenima se na teret stavljaju krivična djela organizovani kriminal, a u vezi sa razbojništvom, teškim krađama i trgovinom narkoticima.

-Policijski službenici Federalne uprave policije danas pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona i uz angažman pripadnika Specijalne policijske jedinice Federalne uprave policije, poduzimaju aktivnosti na realizaciji operativne akcije kodnog naziva “Shark” na području općina Mostar i Čapljina.

Ova višemjesečna istraga je rezultirala u dokazivanju i dokumentovanju organizovane kriminalne grupe koja je tokom 2016. i 2017. godine, izvršila više krivičnih djela kao što su razbojništva na štetu tržnog centra “Bingo” u Čitluku i Sutini, Robota u Mostaru, benziske pumpe “Čule” u Mostaru, pljačke više bankomata na području HNK i ZHK, kojom prilikom je otuđen novac u iznosu od više stotina hiljada konvertibilnih maraka. Pored navedenog ova organizovana kriminalna grupa se dovodi u vezu i sa drugim krivičnim djelima kao što su krađe automobila, trgovina narkoticima, izvršenih na prostoru FBiH.

U okviru današnjih aktivnosti, a po naredbama Kantonalnog suda u Mostaru, vrše se pretresi na pet lokacija na području općine Mostar i jednoj lokaciji na području općine Čapljina, u kojim je do sada pronađena određena količina novca, oružja, ručne UKV radio stanice, municije te kokain.

Također, prilikom pretresanja do sada su oduzeta četiri automobila za koje se sumnja da su korišteni za izvršenje krivičnih dijela ili su kupljena od novca iz počinjenih krivičnih djela.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net