Recent Posts

New York: Napadač taksirao, bomba izrađena na ”amaterskom nivou”

Akayed Ullah (27) je detonirao bombu zalijepljenu za tijelo, povrijedivši sebe i tri osobe…

New York:– objavljeno u kategoriji “Vijesti, Globus, Crna Hronika, 11.12. 2017. 17: 42- Napadač taksirao, bomba izrađena na ”amaterskom nivou”

Guverner američke savezne države Njujork, Endru Kuomo, rekao je za Si-En-En da je Akajed Ulah, koga je njujorška policija identifikovala kao počinioca današnjeg napada u podzemnoj železnici u tom gradu, navodno našao instrukcije za izgradnju bombe na internetu.

Na konferenciji za novinare nedaleko od mjesta napada, Kuomo je opisao da je bomba bila izrađena na „amaterskom nivou”.

Kako je saopštila njujorška Komisija za taksiranje i limuzine, Ulah je posedovao dozvolu za taksiranje limuzinom od 2012. do 2015. godine, prenosi Rojters.

Napadač nema kriminalnu prošlost u Bangladešu i poslednji put je posjetio rodnu zemlju u septembru ove godine, izjavio je načelnik politike u Bangladešu.

Generalni inspektor policije A.K.M Šahidul Hak rekao je Rojtersu da je ta informacija zasnovana na broju Ulahovog pasoša.

Njujorška policija je ranije danas eksploziju koju je izazvao Ulah okarakterisala kao pokušaj terorističkog napada.

Ulah je detonirao cjevnu bombu zalijepljenu za svoje tijelo u podzemnoj železnici u Njujorku i tom prilikom povredio tri osobe i samog sebe, a incident se dogodio u jutarnjim satima po lokalnom vremenu na stanici u blizini Tajms skvera.

Komesar njujorške policije Džejms O’Nil saopštio je ranije da je eksplozija u podzemnoj železnici povezana sa terorizmom, preneo je AP.

Organi reda saopštili su da je počinilac našao inspiraciju u terorističkoj grupi, tzv. Islamskoj državi, ali da nema dokaza da je imao direktan kontakt sa tom grupom.

Bela kuća u međuvremenu je saopštila da je predsednik SAD Donald Tramp obavešten o eksploziji.

Eksplozija se dogodila u blizini velike i glavne autobuske stanice u New Yorku, na raskrsnici 8. avenije i 42. ulice.

izvor: agencije

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net