Recent Posts

Srbija se sprema za kijamet

Srbija se sprema za kijamet… 

Snijeg pao u Hrvatskoj i Bosni, naglo je zahladnelo, a evo kada prava zima stiže i u susjestvu… Šta je najvažnija zaštita od zime- kapa, rukavice ili šal???

BEOGRAD– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region- Magazin” 10.12. 2017. 00: 22- Srbija se sprema za kijamet…

Nakon natprosječno tople nedelje koja je za nama, stigla je promjena vremena koja je donijela snijeg u cijelom regionu, a kako najavljuju meteorolozi neće zaobići ni zemlju Srbiju.
Snijeg je u Hrvatskoj počeo da pada još sinoć, a gotovo cio kontinentalni dio Hrvatske je osvanuo pod snijegom…
 
Šta je najvažnija zaštita od zime- kapa, rukavice ili šal???
 
U Gospiću ga je napadalo 23 centimetra, u Varaždinu oko 14, a u Zagrebu 3 centimetra.
 
Zimski uslovi vožnje su na većini puteva u Istri, Lici, Gorskom kotaru, kao i centralnoj i sijeverozapadnoj Hrvatskoj zbog snega. Saobraćaj je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu.
 
Sneg nije zaobišao ni Bosnu i Hercegovinu. U Banjaluci od jutros pada snijeg, koji je trenutno visine oko 4 centimetra. Većina seoskih naselja na području opštine Novi Grad od jutros je bez električne energije zbog snijega, koji je u ovom mijestu napadao preko 20 centimetara.
 
U Hercegovini su za sada pod snijegom Nevesinje i Gacko, gdje je visina snježnog pokrivača 15 centimetara. Jače naoblačenje sa sjeverozapada će preći preko Bosne i Hercegovine i usloviti padavine i pad temperature zraka. Prije podne sunčanije u Hercegovini. U nizinama će padati kiša, a na planinama snijeg. Krajem dana u centralnim i istočnim područjima granica snijega 
 
Snijeg je osvanuo i na sijeveru Crne Gore, praćen olujnim vjetrom, dok u ostalom dijelu pada jaka kiša.
U Srbiji se danas očekuje naoblačenje sa kišom, padom temperature i umijerenim sjeverozapadnim vjetrom sa sjevera i zapada zemlje, koja će se tokom dana proširiti i na ostale krajeve zemlje, dok će se na jugu i istoku tokom većeg dijela dana zadržati uglavnom suho vrijeme uz umjeren i jak južni i jugozapadni vijetar.
 
Kasnije poslije podne kiša se očekuje i u ovim predjelima uz skretanje vjetra na sjeverozapadni, dok će istovremeno na sjeveru i zapadu Srbije kiša preći u snijeg.
http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net